2020.november.26

  • Csütörtök
  • Virág
+10°C
  • Péntek
  • +6°C/+15°C
  • Szombat
  • +7°C/+16°C
  • Vasárnap
  • +9°C/+17°C

Őket még keresik a vasárnap hajnali garázdaság miatt

Exkluzív Videó a vasárnap hajnali lövöldözésről.+ Tek Videó az elfogásról

Fotó:Benke Donát-Lövések dördültek a Fészek klubnál
Fotó:Benke Donát-Lövések dördültek a Fészek klubnál

Frissített:

A fővárosi rendőrök azonosítottak négy férfit az erzsébetvárosi garázdaság feltételezett elkövetői közül, kettejüket J. László 31 éves szigetbecsei és F. Gyula 42 éves fóti lakosokat a nyomozók elfogták - társaikat továbbra is keresik.

Mint arról korábban hírt adtunk, a rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen elkövetők 2015. szeptember 20-án 0 óra 23 perckor egy Budapest VII., Kertész utcában található szórakozóhely előterében előzetes szóváltást követően bántalmazták a biztonsági személyzetet, amely következtében négy személy megsérült. Az egyik támadónál egy gumilövedék kilövésére alkalmas fegyver is volt, amelyből több lövést adott le.

A garázdaságban résztvevők közül a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói azonosítottak négy férfit.

J. Lászlót 2015. szeptember 22-én 0 óra 40 perckor a Budapest III., Kórház utcában a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának nyomozói, F. Gyulát 20 óra 45 perckor a ferencvárosi Viola utcában a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai fogták el.

A férfiakat a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

A további eljárást - őrizetbe vételük mellett – J. Lászlóval szemben csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntettek, F. Gyulával szemben csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK Kiemelt Ügyek Főosztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A fővárosi rendőrök azonosították a férfiak két társát is, Balogh József 44 éves szigetbecsei és Máté János -Tobi-35 éves budapesti lakosokat, akiket a Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogatóparancs alapján keres.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Korábban írtuk- 2015.09.-20.-án

Verekedés, dulakodás alakult ki és egy gumilövedékes fegyverből több lövés is eldördült vasárnapra virradóra egy VII. kerületi szórakozóhelynél, a történtek során egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült – közölte az MTI megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség közlése szerint hajnali fél egykor kaptak bejelentést arról, hogy egy VII. kerületi szórakozóhely előtt verekedés, hangoskodás volt, lövéseket hallottak. Hozzátették: a rendelkezésre álló adatok szerint egy 10-15 tagú társaság tagjai szóváltásba keveredtek a szórakozóhely biztonsági embereivel, ebből alakult ki a tettleges konfliktus.

A dulakodás közben egy gumilövedékes fegyverből több lövés is eldördült.

A BRFK VII. kerületi Rendőrkapitánysága csoportos garázdaság és súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kiemelt Ügyek Főosztálya kéri, hogy aki a képeken látható személyeket felismeri, tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1/443-5316-os telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs; 8-16; p: 8-13), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

[2015.09.23]