2021.január.17

  • Vasárnap
  • Antal
+2°C
  • Hétfő
  • +5°C/+9°C
  • Kedd
  • +5°C/+7°C
  • Szerda
  • +3°C/+5°C

Megbecsülést vívtak ki

A haza szolgálata számunkra egyet jelent az emberiség szolgálatával is, hiszen legfőbb célunk nem lehet más, mint az emberiséget megillető alapjog, az élet és a béke védelme.

Vargha Tamás beszédében háláját fejezte ki, és kiemelte: „Gratulálok önöknek a sikeres feladat-végrehajtáshoz.
Vargha Tamás beszédében háláját fejezte ki, és kiemelte: „Gratulálok önöknek a sikeres feladat-végrehajtáshoz.

„A haza szolgálata számunkra egyet jelent az emberiség szolgálatával is, hiszen legfőbb célunk nem lehet más, mint az emberiséget megillető alapjog, az élet és a béke védelme. Ennek szellemében támogatjuk szolgálatunkkal, szakmai tapasztalatainkkal, munkánkkal és erőforrásainkkal szövetségünket, a NATO-t” – fogalmazott Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison január 18-án.

A kecskeméti bázison tartott visszafogadó ünnepség kezdetével a Balti Légtérrendészeti Szolgálat (Baltic Air Policing) 39., magyar váltása hivatalosan befejezte litvániai külszolgálatát.

Mint Vargha Tamás fogalmazott, az elmúlt négy hónapos küldetés során a Magyar Honvédség egyidejűleg volt képes a Baltikum és Szlovénia légterének ellenőrzésére és védelmére, valamint a hazai feladatok maradéktalan ellátására is. A 2012-ben vállalt légtérrendészeti feladat ideje alatt hazánk tizenhetedik nemzetként oltalmazta Litvánia, Lettország és Észtország légtereit.

A repülőgép-vezetőkből, repülő-műszaki és logisztikai katonákból álló, több mint 80 fős kontingens négy JAS−39 Gripen vadászgéppel látta el a külszolgálatot. „430 órát repültünk, 25 éles elfogásunk volt, 101 gyakorlóelfogásunk, valamint ezenkívül különböző gyakorlatokon is részt vettünk” – foglalta össze az elmúlt négy hónapot Fekete Tamás alezredes, a kontingens parancsnoka. Hozzátette: „Maximálisan elégedett vagyok az állományommal, nagyon jó munkát végeztek. Ez annak is köszönhető, hogy a családi háttér itthon biztosított volt. Köszönet családjainknak és rokonainknak.”

Vargha Tamás beszédében háláját fejezte ki, és kiemelte: „Gratulálok önöknek a sikeres feladat-végrehajtáshoz. Megköszönöm a kiváló, magas színvonalon végzett áldozatos szolgálatukat és megköszönöm azt is, hogy újból és ismét megbecsülést vívtak ki a Magyar Honvédségnek és nemzetünknek.

[2016.01.18]