2020.július.6

  • Hétfő
  • Csaba
+10°C
  • Kedd
  • +6°C/+15°C
  • Szerda
  • +7°C/+16°C
  • Csütörtök
  • +9°C/+17°C

Óriási az érdeklődés a katonai képzés iránt

A rendezvény fő célja, hogy minél közelebb hozza egymáshoz a felsőoktatási intézményeket a diákokkal.

Fotó: Rácz Tünde
Fotó: Rácz Tünde

Idén immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást január 21-23. között. Az eseményen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, valamint az MH Altiszti Akadémia is saját standdal vesz részt, utóbbinál jelen vannak az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzói is.

A SYMA rendezvényközpontban tartott esemény évről-évre egyre több látogatót vonz. Az idei három nap alatt - az előzetes számítások szerint - mintegy harmincezer érdeklődő jut a százötven kiállítóra. A rendezvény fő célja, hogy minél közelebb hozza egymáshoz a felsőoktatási intézményeket a diákokkal.

Január 22-én, pénteken délelőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem standjánál óriási volt az érdeklődés. Idén már az intézmény mind a négy kara - a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, a Közigazgatástudományi Kar, a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar, a Rendészettudományi Kar - képviseltette magát a kiállításon. A gyakorlati bemutatókon - például a tűzszerészroboton, vagy a lézerlövészeten - túl a felvételi előtt álló diákok a ponthatárok és az egyetemet követő elhelyezkedési lehetőség iránt érdeklődtek leginkább.

Nem kisebb tömeg gyűlt össze az MH Altiszti Akadémia standjánál sem, ahol az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) 1. Katonai Igazgatási Központ toborzói és a KatonaSuli-program népszerűsítői is jelen voltak. Utóbbiak egy 13+1 kérdéses teszttel és ajándékokkal, míg az MH HKNYP munkatársai szóróanyagokkal, repülőgép-szimulátorral, valamint lézerlövészettel várta a fiatalokat.

Az Educatio kiállítás a mai napon 17 óráig, január 23-án, szombaton pedig 10-17 óra között várja az érdeklődőket a SYMA rendezvényközpontban.

 hirpress.hu / honvedelem.hu

[2016.01.23]