2020.július.6

  • Hétfő
  • Csaba
+10°C
  • Kedd
  • +6°C/+15°C
  • Szerda
  • +7°C/+16°C
  • Csütörtök
  • +9°C/+17°C

Célkeresztben az altisztképzés

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa vezetésével március végéig ülésezik a vezénylő zászlósi kidolgozó munkacsoport Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában.

Fotó: honvedelem.hu - Célkeresztben az altisztképzés
Fotó: honvedelem.hu - Célkeresztben az altisztképzés

A munkacsoportban - Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezénylő zászlósa, illetve Bogdán Tibor főtörzszászlós, az MH Altiszti Akadémia Vezetőképző Csoport vezetője mellett - tizenegy egységszintű alakulat vezénylő zászlósa vesz részt; feladata pedig a Magyar Honvédség altisztképzési rendszerének felülvizsgálata, valamint az altisztképzés fejlesztésére vonatkozó javaslattétel kidolgozása a Honvéd Vezérkar főnök részére.

A jelenlegi altisztképzés felülvizsgálatát környezetünk biztonságpolitikai változásai, valamint a Magyar Honvédséggel szemben támasztott követelmények tették szükségessé. A vezénylő zászlósi rendszer egyik feladata, hogy - az altiszti támogató csatorna segítségével - javaslataival, szakmai iránymutatásával biztosítsa a Magyar Honvédség altisztképzési rendszerének magas szinten tartását, valamint a javaslatokat tegyen a képzésben jelentkező problémák hatékony megoldására.

A honvéd altiszti kar jelentős átalakuláson ment át a rendszerváltozás óta. Az altiszti struktúra, a képzési rendszer, valamint a feladat- és hatáskörök megváltoztak, ez pedig magával vonta a képzési rendszer folyamatos magas szinten tartásának szükségességét. A vezénylő zászlósi kar az altiszt képzés területén jelentős tapasztalatokat szerzett az elmúlt néhány évben, melyet a NATO különböző parancsokságainak vezetői is több fórumon elismertek.

Ez a felhalmozott tudás a biztosítéka, hogy a vezető altisztek által kidolgozott javaslat hatékonyan fogja támogatni a Magyar Honvédség döntéshozóinak munkáját az altisztképzés megújítása érdekében.

 hirpress.hu / honvedelem.hu

[2016.03.31]