2020.július.6

  • Hétfő
  • Csaba
+10°C
  • Kedd
  • +6°C/+15°C
  • Szerda
  • +7°C/+16°C
  • Csütörtök
  • +9°C/+17°C

Nemzetközi tanfolyam, nemzetközi oktatókkal

Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK) május 17-20. között rendezték meg a 31. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam 9 tagú nemzetközi oktatói csoportjának felkészítését.

Fotó: Bába Melinda - Nemzetközi tanfolyam, nemzetközi oktatókkal
Fotó: Bába Melinda - Nemzetközi tanfolyam, nemzetközi oktatókkal

A kurzus katonai megfigyelői tevékenységgel kapcsolatos elméleti és gyakorlati szakfoglalkozásainak eredményes és hiteles levezetése érdekében - a nemzetközi és hazai eljárásoknak megfelelően – nemzetközi oktatói csoport vezeti a tanfolyamot. A hazai és külföldi oktatók kiválasztásának alapvető szempontja a nemzetközi katonai megfigyelői tapasztalat és természetesen a megfelelő angol nyelvtudás volt.

Az IMOC tanfolyam során az oktatók részt vesznek különböző elméleti és gyakorlati szakfoglalkozások levezetésében, továbbá – missziós tapasztalataikat felhasználva – folyamatosan mentorálják, segítik, illetve értékelik a hallgatók tevékenységét.

Az oktatók felkészítése immár hagyományosan az „oktatói hét” keretében zajlott. A megfigyelői tevékenységgel kapcsolatos elméleti és gyakorlati szakfoglalkozásokat, valamint az egyéb feladatokat ekkor osztották el a csoport tagjai között. Az oktatói hét során az oktatók felkészültek a foglalkozásaikra, részt vettek a különböző gyakorlati foglalkozásokhoz kapcsolódó szemrevételezéseken, illetve begyakorlásokon.

A 31. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam nemzetközi oktatói csoportjába a hazai kiképzők mellett Horvátországból, Finnországból, Németországból és Szerbiából érkeztek oktatók. A tanfolyam népszerűségét jól jelzi, hogy a kezdetektől napjainkig a világ 66 országból érkezetek katonák, hogy elvégezzék azt.

A mostani - május 23-án kezdődő - tanfolyamra 29 országból 49 hallgató jelentkezett. Közülük 26 katona pályázatát fogadták el, így a magyar hallgatókkal kiegészülve összesen 33 fő vesz részt a három hetes tanfolyamon.

 hirpress.hu / honvedelem.hu

[2016.05.21]