2020.augusztus.15

  • Szombat
  • Mária
+10°C
  • Vasárnap
  • +6°C/+15°C
  • Hétfő
  • +7°C/+16°C
  • Kedd
  • +9°C/+17°C

Kiszámítható életpályát kínálnak

A regisztrált álláskeresõk részére kínál munkalehetõséget a Magyar Honvédség.

A regisztrált álláskeresõk részére kínál munkalehetõséget a Magyar Honvédség.
A regisztrált álláskeresõk részére kínál munkalehetõséget a Magyar Honvédség.

Az MH Hadkiegészítõ és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai a nyár folyamán a munkaügyi kirendeltségeken tájékoztatják az érdeklõdõket a szerzõdéses katonai szolgálat feltételeirõl. Bács-Kiskun megyében eddig több mint százötvenen töltöttek ki regisztrációs lapot. Tizenegy járási munkaügyi kirendeltségen tartanak tájékoztatót ezekben a hetekben az MH Hadkiegészítõ és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatárai Bács-Kiskun megyében.

Kollár Ernõ fõtörzsõrmester, katonai igazgatási altiszt július 31-én Bácsalmáson, elõtte való napon pedig Kecskeméten tájékoztatta a fiatal érdeklõdõket a szerzõdéses katonai szolgálat feltételeirõl. Eddigi tapasztalatai szerint a kirendeltségek által kiértesítettek mintegy tíz százaléka hallgatja végig a tájékoztatókat, a megjelentek többsége viszont már a helyszínen kitölti a regisztrációs lapot. Velük személyes elbeszélgetésen közlik a felkínált beosztást, a jelentkezési lap kitöltése után pedig következik a fizikai felmérés, az orvosi és a pszichológiai vizsgálat. Amennyiben a jelölt alkalmas a katonai szolgálatra, akár már szeptember elején megkezdheti az alapkiképzést.

Kollár fõtörzsõrmester elmondta: elsõsorban legénységi állományt toboroznak. Lövész, õrkatonai, gépkocsi és harcjármû-vezetõi, díszelgõi beosztásokra várnak jelentkezõket.

A regisztrált álláskeresõket a Munkaügyi Központ és a járási munkaügyi kirendeltségek értesítik a tájékoztató elõadások idõpontjáról. Thuróczy Tímea, a kecskeméti kirendeltség vállalati kapcsolattartásért felelõs munkatársának megítélése szerint az elmúlt évek során sikerült hatékony együttmûködést kialakítaniuk a toborzóirodával.

A honvédség mostani megkeresését pedig azért tartja nagyon hasznosnak, mert így olyan, 8 általános iskolai végzettséggel rendelkezõknek tudnak munkahelyet, biztos egzisztenciát, továbbképzési és tanulási lehetõséget felajánlani, akik a munkaerõpiacról kiszorultak.

 

honvedelem.hu/ Galambos Sándor /hirpress.hu

[2014.08.04]