2018.május.25

  • Péntek
  • Orbán
+17°C
  • Szombat
  • +15°C/+23°C
  • Vasárnap
  • +17°C/+25°C
  • Hétfő
  • +17°C/+26°C

Elfogták a Teréz körúti robbantót

Az eddigi személyleírásokkal ellentétben nem egy 20, hanem egy 35 év körüli férfit fogtak el, akit azonnal őrizetbe vetTEK a TEK emberei.


Így vontult a TEK KARMACSON


Az Origo megbízható forrásból származó értesülései szerint a férfit egy "csellel" sikerült azonosítani, majd elfogni: az édesanyjától egy szondáztatás során szerzett DNS-mintát vetették össze a robbantás helyszínén talált hátizsákon rögzített DNS-nyommal, ami egyezett.

Az Origo forrásai megerősítették, hogy a bombához használt alkatrészeket, részegységeket valóban külföldről szerezte be a férfi, aki egyébként vélhetően jogi értelemben beszámítható, ám egyértelműen megszállott, "őrült".

A férfit egyébként nem lakossági bejelentés alapján fogták el, hanem a rendőrség az általa elkövetett hibák láncolatából kiindulva jutott a nyomára: a nyomozást ők végezték, az elfogást pedig már a TEK.


Valóban a Teréz körúti robbantással gyanúsítható, csaknem egy hónapja nagy erőkkel keresett férfit fogták el a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei egy Zala megyei kistelepülésen, abban a házban, ahol él - tudta meg az Origo megbízható forrásból származó, ellenőrzött információkból.

TEK-esek és rendőrök zárták le Keszthelyen a Borbás Vince sétányt. Egy piros autót vizsgálnak. Sajtóhírek szerint a Teréz körúti robbantót elfogták a mai nap, egyes értesülések szerint Hévízen. Keszthelyen a feltételezések alapján a robbantóval kapcsolatba hozható személy(eke)t fogták el.

Oldalunk úgy tudja hogy a Balaton szállóban fogták el a robbantással kapcsolatba hozható személyeket

FRISS:

Az M1 aktuális csatorna információi szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdán elfogta a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét. Az M1 a TEK-re hivatkozva közölte az információt.

Hasonlóképpen értesült a 24.hu és a Ripost hírportál is. Az MTI több forrásból is megpróbálta megerősíteni az információt, sikertelenül. Nagy Andrea, a nyomozást vezető Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője annyit válaszolt az MTI-nek, hogy jelenleg a nyomozás állásáról semmilyen tájékoztatást nem kíván adni.


Las­san egy hó­napja ke­reste nagy erők­kel a rend­őr­ség a Teréz körúti robbantót. Most el­fog­tak egy férfit a TEK-esek.

Páncélozott autókkal és rengeteg fegyveressel vonult ki a Terrorelhárítási Központ (TEK) délnyugat-magyarországi címre szerda délután - írja a ripost.hu. A környéket lezárták, a ripost.hu információi szerint egy megbízható forrás jelezte a nyomozóknak a férfi hollétét. Az eddigi személyleírásokkal ellentétben nem egy 20, hanem egy 35 év körüli férfit fogtak el, akit azonnal őrizetbe vettek a TEK emberei.

Cikkünk folyamatosan frissül!

hirpress.hu  ripost.hu

[2016.10.19]