2020.július.15

  • Szerda
  • Henrik
+10°C
  • Csütörtök
  • +6°C/+15°C
  • Péntek
  • +7°C/+16°C
  • Szombat
  • +9°C/+17°C

Nemzetközi vezénylőzászlósi látogatás Hódmezővásárhelyen

A negyedik alkalommal megrendezett Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam nemzetközi hetének részeként a Magyarországon tartózkodó amerikai vezénylőzászlósok látogattak el Hódmezővásárhelyre, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékhez.

Fotó: Gombos Sándor és Dósa Eszter - Nemzetközi vezénylőzászlósi látogatás Hódmezővásárhelyen
Fotó: Gombos Sándor és Dósa Eszter - Nemzetközi vezénylőzászlósi látogatás Hódmezővásárhelyen

A nemzetközi héten részt vevő rangidős altisztek közül az amerikai vezénylőzászlósok - köztük CSM Sheryl Lyon, az US Army Europe (az Európában állomásozó Amerikai erők), CCMSgt Jack Johnson, a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság (NATO ACT) vezénylőzászlósa, CCMSgt Thomas Jones, Ohio Nemzeti Gárda légierő haderőnem vezénylő zászlósa - tettek látogatást az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (AIAK) központjában, ahol Kiss Róbert ezredes, az AIAK parancsnoka fogadta őket.

A Hódmezővásárhelyre érkező vendégeket Kriston István főtörzszászlós, az Magyar Honvédség vezénylőzászlósa, valamint Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezénylőzászlósa kísérte.

A látogatás során Gombos Sándor törzszászlós, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 62. lövészzászlóaljának vezénylőzászlósa tartott előadást az amerikai katonáknak a Magyar Honvédség határvédelmi feladatairól és az Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék működéséről. Ezt követően megtekintették a harcvezető központot és megismerkedtek a törzs működésével.

A vendégek a röszkei határátkelőhelynél található tranzitzónánál tett látogatásuk során a beléptetés megismerése után a határvédelmi feladatot ellátó katonákkal beszélgettek. A program zárásaként megtekintették a Mórahalmon létesített elhelyezési körleteket.

A látogatás összegzéseként Kriston István főtörzszászlós kiemelte: „A határ menti feladatban szolgálatot teljesítő katonák jelentős része altiszt, akik felkészültségük és az Altiszti Hitvallásban megfogalmazott értékek alapján, kimagasló szinten látják el feladataikat.”

hirpress.hu  honvedelem.hu

[2016.11.25]