2018.május.25

  • Péntek
  • Orbán
+17°C
  • Szombat
  • +15°C/+23°C
  • Vasárnap
  • +17°C/+25°C
  • Hétfő
  • +17°C/+26°C

Elkapták a Koszi klán hírhedt bérgyilkosát

Elfogták a rendőrök a hírhedt Koszi klánként elhíresült bűnbanda utolsó szabadlábon lévő tagját.

Elfogták a rendőrök a hírhedt Koszi klánként elhíresült bűnbanda utolsó szabadlábon lévő tagját.
Elfogták a rendőrök a hírhedt Koszi klánként elhíresült bűnbanda utolsó szabadlábon lévő tagját.

Elfogták a rendőrök a hírhedt Koszi klánként elhíresült bűnbanda utolsó szabadlábon lévő tagját – értesült a 24.hu.

V. Tibor, akit a szervezet bérgyilkosaként emlegettek sokáig, nem akárhogy bukott le: egy jól felszerelt csávolyi marihuána-ültetvényen ütöttek rajta.

A házban volt minden: százötven tő növény, ugyanebből kilenc kiló szüretelve, magvak, tabletták, ventilátorok, lámpák és légbefúvó, vagyis, ami csak a termesztéshez kell. De mindezen túl fegyver, hangtompító és lőszer is akadt a portán.

Mindez még október 4-én történt, a rendőrség akkor annyit közölt, egy 36 éves román állampolgárt fogtak el, akit ellen kábítószer birtoklásának bűntette és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt indult eljárás a Bajai Rendőrkapitányságon.

Csakhogy V. Tibor nem 36 éves, és nem is román. Úgy tudjuk, ekkor az egyenruhások még nem sejtették, ki akadt a horgukra. A szökésben lévő 43 éves férfi ugyanis hamis papírokat használt.

V.Tibor fegyveres rablást kísérelt meg elkövetni egy páncélozott pénzszállító gépkocsi ellen Budapesten 2006-ban. Az elkövetés során Varjú több lövést adott le automata fegyveréből a pénzszállító autó irányába, és egy alkalommal kézigránátot dobott az autóra, amely felrobbant. Ő az utolsó szökésben lévő tagja a “Koszi Klán” néven ismertté vált szervezett bűnözői csoportnak. Varjú Tibort távollétében 13 év szabadságvesztésre ítélték.”

Több száz év a magyar maffia tagjaira

A diósdi maffiaperként elhíresült ügynek 41 vádlottja volt. A klán tagjai ellen folyó perben a Kúria mondta ki a végső szót 2013 júniusában, és kisebb változtatásokkal helybenhagyta a tavasszal kiszabott ítéletet a gyilkosságok, az olajlopás és a bűnbanda egyéb ügyeiben.

A bíróságok szerint a vádlottak számlájára írhatók a diósdi kettős gyilkosság és más súlyos erőszakos bűncselekmények, pénzszállító autók és pénzintézetek elleni támadások, illetve a Mol százhalombattai finomítóját 100 milliós nagyságrendben megkárosító, tartálykocsikkal, és csővezetéken végrehajtott olajlopások.

Az 1998 és 2005 között elkövetett bűntettekért egy vádlottat életfogytiglan, kettőt 20 év, kettőt pedig 18 év és fél év fegyházbüntetéssel sújtottak. 

[2016.12.01]