2020.július.11

  • Szombat
  • Nóra, Lili
+10°C
  • Vasárnap
  • +6°C/+15°C
  • Hétfő
  • +7°C/+16°C
  • Kedd
  • +9°C/+17°C

Karácsony előtt a teljes honvédségi állománynak egységesen nettó 42 ezer forintnyi utalványt adnak

Az elmúlt tíz évben nem részesültek ilyen mértékű év végi juttatásban a honvédség dolgozói.

Illusztráció-Karácsony előtt a teljes honvédségi állománynak egységesen nettó 42 ezer forintnyi utalványt adnak
Illusztráció-Karácsony előtt a teljes honvédségi állománynak egységesen nettó 42 ezer forintnyi utalványt adnak

Karácsony előtt a teljes állománynak egységesen nettó 42 ezer forintnyi utalványt adnak, összesen 25 ezer embert érint. Az elmúlt tíz évben nem részesültek ilyen mértékű év végi juttatásban a honvédség dolgozói.

Aláírta a honvédségi dolgozók jövő évi béren kívüli juttatásairól szóló megállapodást Simicskó István miniszter, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének vezetője és Hazuga Károly, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke Budapesten.

Simicskó István elmondta: a honvédségi érdekképviseleti szervekkel komoly tárgyalásokat folytattak. Céljuk az volt, hogy az idei megállapodással megoldásokat kínáljanak a katonáknak, és tervezhetővé, kiszámíthatóvá tegyék a katonák jövőjét.

A miniszter felidézte, hogya már megkezdett illetményemelést folytatva januártól ismét 5 százalékkal emelkednek a honvédségi illetmények, a közkatonák illetményeit is emelik.

A megállapodást valamennyi honvédségi érdekképviseleti szerv vezetője üdvözölte. A szakszervezeti vezetők kiemelték, hogy hosszú, mintegy fél éven át tartó tárgyalássorozat eredménye az egyezség.

Ez a második olyan év, amikor a megállapodás valós emelést jelent az állomány béren kívüli juttatásaiban. Része továbbá, hogya honvédelmi tárca továbbra is biztosítja az állomány önkéntes nyugdíjpénztári tagságát.

A honvédelmi miniszter a szakszervezeti vezetők, valamint az állomány előtt azt is elmondta, hogy a Honvéd Egészségpénztár károsultjainak megsegítésén már dolgoznak.

hirpress.hu  hm mti

[2016.12.02]