2021.január.17

  • Vasárnap
  • Antal
+2°C
  • Hétfő
  • +5°C/+9°C
  • Kedd
  • +5°C/+7°C
  • Szerda
  • +3°C/+5°C

Parancsnoki látogatások a határ mentén

Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka is látogatást tett a határ mentén szolgálatot teljesítő katonáknál.

Fotó: Dósa Eszter - Parancsnoki látogatások a határ mentén
Fotó: Dósa Eszter - Parancsnoki látogatások a határ mentén

A dandártábornok hangsúlyozta az ünnepek alatti parancsnoki látogatások fontosságát. „Ezek a látogatások egyben üzenetek is a katonák felé: az ünnepek alatt sem áll meg a szolgálat, ugyanúgy dolgozik mindenki. Fontos a parancsnok és a vezénylőzászlós látogatása, hogy megköszönje a szolgálatban lévő katonák áldozatvállalását. Különösen a családosoknak, hiszen nekik ez még nagyobb teher” - emelte ki.

Mint Ruszin Romulusz emlékeztetett, több száz katona teljesít szolgálatot a határon a dandártól is, és e jelenlét nagyon összetett. „Nem csak a katonák és rendőrök jelenléte a fontos, akik megakadályozzák az országba történő ellenőrizetlen belépést, mert hiszek abban, hogy az ő jelenlétüknek, szerepvállalásuknak köszönhetően nem történt olyan tragikus esemény hazánkban, mint például Berlinben. Akik itt szolgálnak, hozzájárulnak, hogy valóban békésen teljenek az ünnepek. Mellettük a logisztikai szakemberek is megtettek mindent, hogy az ünnephez méltó legyen az ellátás, és megkönnyítsék a szolgálatban lévők munkáját. Az ő erőfeszítéseiknek köszönhetően a családjuktól távol lévők számára is mosolygósabbá tudták tenni a feladatellátást. Ezúton szeretném külön megköszönni nekik is, hogy hozzájárultak a nem szokványos módon eltöltött karácsony ünnepivé tételéhez” - fogalmazott a dandártábornok.

Vokla János ezredes, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnoka és Gervai János törzszászlós, a központ vezénylőzászlósa is meglátogatták karácsony alkalmából a szolgálatot teljesítő katonáikat. Vokla ezredes az elismerő szavak mellett kocsonyával és süteménnyel köszönte meg a BHK állományának a határvédelmi feladatokban való részvételt.

hirpress.hu  honvedelem.hu

[2016.12.27]