2021.január.27

  • Szerda
  • Angelika
+2°C
  • Csütörtök
  • +5°C/+9°C
  • Péntek
  • +5°C/+7°C
  • Szombat
  • +3°C/+5°C

Minden ember jogos igénye a biztonság iránti vágy

Minden új esztendő tele van újabb és újabb kihívásokkal, a biztonság iránti igényünk azonban sosem változik - mondta dr. Simicskó István január 16-án, hétfőn, Budapesten.

Fotó: Rácz Tünde - Minden ember jogos igénye a biztonság iránti vágy
Fotó: Rácz Tünde - Minden ember jogos igénye a biztonság iránti vágy

A honvédelmi miniszter az újév alkalmából fogadta és köszöntötte a Budapestre akkreditált attasétestület tagjait. Dr. Simicskó István az elmúlt év kapcsán úgy fogalmazott, hogy „minden embernek jogos igénye a biztonság iránti vágy. Ezért minden közösségnek meg kell becsülnie azokat az embereket, akik (...) a katonai hivatást választják, hiszen ők a letéteményesei mindannyiunk biztonságának.”

Hozzátette: az elmúlt évben a migráció komoly biztonsági kihívásokat jelentett Magyarország számára. „A Magyar Honvédségnek pedig ezáltal egy új, fontos feladata lett: határaink védelme. Ennek a feladatnak katonáink kimagasló szinten eleget tettek az elmúlt évben”- mondta.

A 2017-es év kapcsán a honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, hogy folytatják a tavaly megkezdett hosszútávú fejlesztéseket, ami erősíteni fogja a Magyar Honvédséget és a katonákat. „Minden fejlesztésnek a legfontosabb eleme a magyar katona megbecsülése. Mind egyéni felszerelésben, mind életpályaképben, mind illetményben ezt szeretnénk teljesíteni. Továbbra is ezt az utat kívánjuk járni együtt szövetségeseinkkel és mindenkivel, aki a békét szolgálja. Ezt szeretnénk folytatni 2017-ben is”- emelte ki dr. Simicskó István.

Uwe Wilhelm Clemens alezredes, a Budapesti Katonai Attasétestület doyenje hangsúlyozta, hogy a 2016-os év rendkívül intenzív volt. Hozzátette: a Budapesten szolgáló attasék egy olyan országban dolgozhatnak, amely mindenben támogatja őket, amiért nagy hálával tartoznak a Magyar Honvédségnek.

hirpress.hu  honvedelem.hu

[2017.01.17]