2021.január.28

  • Csütörtök
  • Károly,
+2°C
  • Péntek
  • +5°C/+9°C
  • Szombat
  • +5°C/+7°C
  • Vasárnap
  • +3°C/+5°C

Véget ért a negyedik Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam

Ünnepélyes kibocsátó ünnepséggel ért véget a tavaly szeptemberben kezdődött Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam január 20-án, pénteken.

Fotó: Dévényi Veronika - Véget ért a negyedik Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam
Fotó: Dévényi Veronika - Véget ért a negyedik Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam

Az öt hónapos képzésen tizenkét alakulat tizennégy vezénylőzászlósa vett részt az MH Altiszti Akadémián. A tanfolyam célja a meglévő ismeretek bővítése, a megszerzett tapasztalatok rendszerezése, valamint az ismeretösszegzés volt. A képzés felkészítette az egység és alegység szintű vezénylőzászlósokat arra, hogy műveleti és stratégiai szinten képesek legyenek feladataik ellátására.

Az oklevélátadó ünnepségen részt vett dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes is. „Az eredmény, amit elértek, valamint az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam léte azt mutatja, hogy jó úton járunk a Magyar Honvédség megújítása érdekében. A tanfolyam az altisztképzés csúcsa: egy vezetői képzésen vettek részt, melyet a vezénylőzászlósok közül a legrátermettebbek, legalkalmasabbak végezhetnek el, azok akikkel még tervei vannak a Magyar Honvédségnek. Célunk, hogy megadjuk önöknek azt a tudást, amely által még jobb vezetővé válhatnak” – mondta.

Tóth Zoltán törzszászlós, aki a tanfolyam „Primus inter Pares”, azaz „első az egyenlők között” kitüntetését kapta válaszbeszédében hangsúlyozta: „Büszkeséggel tölt el, hogy lehetőséget kaptam ismereteim bővítésére, arra, hogy a Magyar Honvédség működését más szemszögből ismerhessem meg. A tanfolyam kezdetén tizenkét alakulattól érkezett tizennégy vezénylőzászlós állt itt, akik a képzés végére csapatként tudtak együtt gondolkodni. Megkaptunk minden támogatást annak érdekében, hogy fejlődjünk, hogy magasabb szinten tudjuk végezni munkánkat a jövőben.”

A negyedik Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam „Kiválóan végzett hallgató” címét Gajó Péter törzszászlós, az MH 25. Klapka György Lövészdandár 2. Lövészzászlóalj vezénylőzászlósa kapta. Emellett kimagasló tanulmányi eredményeinek elismeréséül Horváth Attila törzszászlós, az MH 64. Boconáldi Szabó József Logisztikai Ezredes Szállító Zászlóalj vezénylőzászlósa parancsnoki emlékérmet vehetett át Bozó Tibor dandártábornoktól, az akadémia parancsnokától.

hirpress.hu  honvedelem.hu

[2017.01.21]