2020.augusztus.11

  • Kedd
  • Zsuzsanna
+10°C
  • Szerda
  • +6°C/+15°C
  • Csütörtök
  • +7°C/+16°C
  • Péntek
  • +9°C/+17°C

Egységben az erõ

A 62. Lövészzászlóalj augusztus elsõ heteiben szakasz-szintû összekovácsolási foglalkozásokat tartott az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezõvásárhelyi helyõrségéhez tartozó gyakorlótereken.

„Közös Fellépés 2014” elnevezésû gyakorlata
„Közös Fellépés 2014” elnevezésû gyakorlata

A szakasz-összekovácsolások során a lövész katonák begyakorolják a különbözõ harchelyzetekre történõ reagálást úgy, hogy azt bármilyen körülmények között rutinszerûen végre tudják hajtani. A szakasz tagjai megtanulják és készségszinten elsajátítják a közös tevékenységet, ezáltal a szakasz gyorsabb és hatékonyabb lesz, ami az egyes katonáknál pedig magabiztosabb feladat-végrehajtást eredményez.

A foglalkozások során két különbözõ helyszínen gyakorolt az állomány. A Sándorfalva közelében található gyakorlótéren a szakaszok katonái gyalogos harcrendben tevékenykedtek és különbözõ harchelyzetekben gyakorolták a menetet, és a menetbiztosítást valamint az ehhez kapcsolódó feladatokat.

A dóci lõtéren harcjármûvekkel végrehajtott komplex gyakorlások folytak. Az elképzelt szituációkban a szakasz egy nagyobb alegység éljárõr szakaszának feladatát látta el, amely során az alájátszások segítségével különbözõ szituációkra kellett reagálniuk. Minden olyan feladatot igyekeztek begyakorolni, ami egy ehhez hasonló valós harcászati helyzetben elõfordulhat. A különbözõ erejû és összetételû ellenséges csoportokra való reagáláson felül gyakorolták a sérültek harctéri ellátását, illetve sérült személyhez MEDEVAC (Medical Evacuation- sebesült evakuálás) kérését. A kiképzést a szakaszok füstgránátok, az ellenséget eljátszó katonák és természetesen vaklõszer használatával tették minél életszerûbbé.A „Közös Fellépés 2014” elnevezésû gyakorlatra történõ felkészülésként a 62. Lövészzászlóalj eddig raj és szakasz összekovácsolást hajtott végre, az õszi gyakorlaton pedig már szakasz szintû kötelék lõgyakorlatokat, majd század szintû összekovácsolás foglalkozásokat és éleslövészeteket hajtanak majd végre.

honvedelem.hu/hirpress.hu

[2014.08.17]