2020.október.27

  • Kedd
  • Szabina
+10°C
  • Szerda
  • +6°C/+15°C
  • Csütörtök
  • +7°C/+16°C
  • Péntek
  • +9°C/+17°C

Átverte a mentősöket hogy megmentse a kutyáját

Ilyen még nem volt- azt hazudta a segélyhívón hogy gyerek fuldoklik a tóban, mert így biztos volt abban hogy megmentik szeretett kutyáját.

Illusztráció_Átverte a mentősöket hogy megmentse a  kutyáját
Illusztráció_Átverte a mentősöket hogy megmentse a kutyáját

Oldalunk információi szerint 2017.06.23.-án egy kétségbeesett férfi telefonált a segélyhívóra, azt kiabálta hogy az 5 éves gyermeke fulladt a tóba és légi mentést kért. A helikopter azonnal elindult, a mentés irányító a helyszínre küldte a csepeli OMSZ esetkocsit  és szállító járművet is.

A helyszínre először a légi mentés ért ki Délegyházára majd MEGDÖBBENÉSÜKRE, nem egy 5 éves gyermeket, hanem egy 5 éves BOXER kutyát találtak a vízen lebegve.

A kutya gazdáját számonkérték a félrevezető riasztásért, aki elmondta hogy direkt riasztotta a mentőket majd elismerte hogy tudatosan vezette félre őket,-hozzá tette minden költséget megtérít csak élesszék újra a kutyáját.

A légi egység ezek után lemondta földi egységeket.  A kutya gazdája kérlelte a légi mentőket hogy próbálják meg megmenteni a szeretett EB-et. A mentők 20-30 percen keresztül megpróbálták újraéleszteni az állatot, de életét nem sikerült megmenteni, így az örök vadászmezőkre távozott a boxer kutya.

Értesüléseink szerint, a riasztott földi egységek éppen  a közelben tartózkodtak ezért oda mentek a helyszínre. Úgy tudjuk a kutya gazdái nekik támadtak,majd felelősségre vonták őket a késlekedésükért és őket is okolták az Eb elvesztése miatt.

Úgy tudjuk az OMSZ büntető feljelentés tesz az ügyben.Kérdéseinkkel kerestük az OMSZ sajtóügyeletét, amint válaszolnak frissítjük cikkünket.

Íme a mentők válasza a kétkedőknek

"A mentőket június 23-án Délegyháza környékére riasztották. A segélyhívó azt az információt adta, hogy valakit kihúztak a vízből, aki nem lélegzik, ezért a mentésirányító az újraélesztéshez azonnal riasztott egy mentőkocsit és egy mentőhelikoptert. A kiérkező mentők azzal a helyzettel szembesültek, hogy nem ember, hanem egy kutya az áldozat. Próbáltak rajta segíteni, de menthetetlen volt."

Információinkkal kerestük a PMRFK sajtószolgálatát ahol egyelőre nem tudtak az esetről.

[2017.06.26]