2018.július.22

  • Vasárnap
  • Magdolna
+23°C
  • Hétfő
  • +17°C/+24°C
  • Kedd
  • +17°C/+27°C
  • Szerda
  • +18°C/+27°C

Feltehetően mérgezés történt egy budakalászi idősek otthonában, többen meghaltak

Két idős ember a helyszínen életét vesztette, hét embert kórházba szállítottak, közül egy ember már meghalt.

Illusztráció_Mérgezés egy budakalászi idősek otthonában, többen meghaltak
Illusztráció_Mérgezés egy budakalászi idősek otthonában, többen meghaltak

2017. 08.04. 14 óra 26 perckor

Halálesetek a budakalászi otthonban – már a rendőrség is vizsgálódik

csütörtökön még arról tájékoztattak, hogy “a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra feljelentés, bejelentés ez idáig nem érkezett”. Pénteken ismét érdeklődtünk, akkor már azt közölte az Országos Rendőr-főkapitányság, hogy pénteken állampolgári bejelentés érkezett hozzájuk, amelynek tartalmát vizsgálják.

A fővárosi kormányhivatal sajtófőnöke csütörtökön már beszámolt egy, az eset kapcsán indult vizsgálatról: a Szentendrei Járási Hivatal és Budapest Főváros Kormányhivatalának szakembere hivatal népegészségügyi szakemberei már megkezdték a munkát, a székletminták, az élelmiszer- és ételminták, a tisztasági minták begyűjtése megtörtént, laboratóriumi vizsgálatuk zajlik, hogy kiderítsék, a halálesetek összefüggésbe hozhatók-e a gyomor-bélrendszeri megbetegedésekkel.

A közleményből derült ki, hogy az eddigi információk szerint tízen betegedtek meg, hárman pedig meghaltak. A korábbi sajtóhírek két áldozatról szóltak: egyikük a helyszínen hunyt el, a másik pedig később a kórházban. A mentők további hat embert a budapesti – fertőző betegeket is kezelő – Szent László Kórházba -, a balassagyarmati valamint a székesfehérvári kórházba vittek – a hirpress.hu már aznap ÚGY TUDTA vélhetően ételmérgezés miatt.Teljesen felesleges volt tagadni, a sajtó teljesen egyértelmű kérdéseket tett fel.


2017. 08.03. 15 óra 06 perckor

Az intézmény a 2017. augusztus 01-jén történt eseményekkel kapcsolatban az alábbi közleményt tette:

"A működés felügyeletét végző hatóságok (ÁNTSZ, Nébih, Pest megyei Kormányhivatal) által indított vizsgálatok még folyamatban vannak, lezárulásukig az eseményekről nyilatkozni nem tudunk.

Az intézmény működése során a szakmai protokollok szerint jár el, folyamatosan fokozott figyelmet fordítunk az idősek gondozására a korukra és betegségeikre tekintettel. Jelen helyzet, valamint a tisztiorvosi szolgálat által kiadott hőségriasztás ésszerű kezeléséhez szükséges valamennyi intézkedést megtettük és folyamatosan meg is tesszük.

Az intézmény működése – valamennyi területen - az eseményektől függetlenül folyamatos.

Lipterné Bierbaum Erika intézményvezető"


2017.08.03. 11 óra 42 perckor

Frissített: Az alábbiakkal egészítenénk ki cikkünket.

Oldalunk úgy tudja  a helyszínen 2 fő halálozott el, egy 84 éves férfi és egy 87 éves hölgy a korábbiakban tudomásunkra jutott 1 ápolttal szemben. 7 beteget szállítottak kórházba. Az elszállított személyeket az alábbi kórházakba szállítottá további ellátásra,közülük egy beteg már meghalt.

2 főt a budapesti Szent László kórházba, 3 főt a balassagyarmati kórházba,  2 főt a székesfehérvári kórházba szállítottak.


2017.08.02.16 óra 02 perckor

Oldalunk értesülései szerint,  egy budakalászi szociális otthon ápolási osztályán feltehetően ételmérgezés történt a tegnapi nap folyamán.

Úgy tudjuk 1 rohamkocsi és 7 szállító mentőautó érkezett a helyszínre.  A helyszínen egy idős ember meghalt akit a mentők már nem tudtak újraéleszteni. 

Hét idős beteget pedig a budapesti Szent László és a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert kórházba szállítottak. Úgy tudjuk egy beteg a gondos ellátás ellenére a életét vesztette a kórházban.

Az eset körülményeit egyenlőre vizsgálják.

UPDATE: Sokan kétkedve fogadják a hírt. A hír pedig igaz, a hőguta nem igaz.-úgy tudjuk,de jól tudjuk és úgy is kifog derülni ki tudja és hogy tudja, bárkiben is kétség merül fel az információnkat illetően.

1. Tény nagyon meleg van, de egyből 8 ember nem kap hőgutát...sokkal inkább egy ételmérgezésre jellemző hogy rövid időn belül  egyszerre többen betegszenek meg. Az, hogy "hasmenéssel" együtt jár a kiszáradás -Tény. A forróság, -fogalmazzunk úgy hogy hőguta idős korban elég veszélyes lehet-Ez is tény.

A kettő együtt, a gyenge,elfekvő betegeknél pedig nagyon veszélyes.-ez is tény.

2.  Ha jól tudjuk a Szent László kórházba kezelnek fertőző betegeket nem pedig hőgutát kapott embereket-márpedig jól tudjuk...

[2017.08.02]