2018.július.22

  • Vasárnap
  • Magdolna
+23°C
  • Hétfő
  • +17°C/+24°C
  • Kedd
  • +17°C/+27°C
  • Szerda
  • +18°C/+27°C

Vádemelés emberölés miatt

Egy 60 éves férfit bántalmazott a lakóház lépcsőházban.

Egy 60 éves férfit bántalmazott a lakóház lépcsőházban.
Egy 60 éves férfit bántalmazott a lakóház lépcsőházban.

2017. január 18-án a kora reggeli órákban érkezett a rendőrségre bejelentés arról, hogy egy helyi lakos bántalmazott egy 60 éves férfit egy lakóház lépcsőházban. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy az elkövető a bűncselekmény napján felkereste volt élettársát, aki a sértettnél lakott.

Miután a férfit a 60 éves sértett nem engedte be a lakásba, együtt indultak le a lépcsőházba, ahol szóváltásba keveredtek, majd a bántalmazó az idős férfi fejét többször a falba ütötte. Tettét követően az elkövető a helyszínről elmenekült, míg a sértetthez a szomszédok hívták ki a mentőszolgálatot, akik a sérültet kórházba szállították. 

A rendőrök néhány órán belül beazonosították, otthonában elfogták és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Sz. József győri lakost. A férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A bántalmazott férfi a kórházi ápolása alatt 2017. február 12-én elhunyt. A megyei rendőr-főkapitányság igazságügyi orvosszakértőt rendelt ki az ügyben, aki megállapította, hogy a sértett bántalmazása során elszenvedett sérülései, valamint a bekövetkezett halála között közvetlen ok-okozati összefüggés állapítható meg. A nyomozók - a szakértői vélemény alapján - a bűncselekmény elkövetőjét emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatólagosan gyanúsítottként hallgatták ki.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az Sz. Józseffel szemben folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek megküldte.

[2017.08.11]