2018.augusztus.18

  • Szombat
  • Ilona
+25°C
  • Vasárnap
  • +17°C/+31°C
  • Hétfő
  • +20°C/+32°C
  • Kedd
  • +21°C/+32°C

Eredményes drograzzia Győrben

A rendőrök az elmúlt hétvégén kilenc személyt állítottak elő kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Eredményes drograzzia Győrben
Eredményes drograzzia Győrben

A Győri Rendőrkapitányság nyomozói 2017. szeptember 9-én és 10-én az éjszakai és a hajnali órákban - a kábítószer-bűnözéshez köthető cselekmények megelőzése, megszakítása érdekében – összehangolt akciót szerveztek Győrben. Az akció alkalmával a rendőrök a közterületeket és néhány győri szórakozóhelyet ellenőriztek.

Ennek eredményeképpen 2017. szeptember 9-én 20 óra 10 perckor Győrben, a Kossuth Lajos utcán három férfit igazoltattak a rendőrök, akiknél ruházatátvizsgálás alkalmával bruttó 10,6 gramm kábítószergyanús növényi származékot találtak. A nyomozók mindhárom férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és velük szemben kábítószertesztet alkalmaztak. A teszt mindegyikük esetében pozitív értéket mutatott.

Ugyanezen a napon a rendőrök 21 óra 5 perckor Győrben, a Szarvas utca és a Radnóti Miklós utca sarkán egy másik férfit is ellenőriztek. A nyomozók a férfi ruházatának átvizsgálásakor, egy simítózáras tasakban 6 darab átlátszó kapszulát - bruttó 50,4 gramm kábítószergyanús anyagot – találtak, amelyet a helyszínen lefoglaltak. A férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, vele szemben kábítószertesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. 

Ezután 2017. szeptember 10-én 3 óra 20 perckor a rendőrök az egyik győri szórakozóhely parkolójában egy gépjárművet és az abban tartózkodó két férfit és két nőt ellenőrizték. A jármű átvizsgálásakor a nyomozók - több helyen elrejtve - alufóliába csomagolt, fehér színű kábítószergyanús port - bruttó 11,8 grammnyit  - találtak, amelyet lefoglaltak. Az ellenőrzött két férfit és a két nőt elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították, a velük szemben alkalmazott kábítószerteszt három személy esetében pozitív értéket mutatott.

Ugyanezen a helyen, egy másik gépjármű ellenőrzésekor, a járműben tartózkodó két férfival szemben is intézkedtek a járőrök. Az autó ellenőrzésekor elrejtve, átlátszó műanyag zacskóba csomagolt, bruttó 21,8 gramm, fehér színű kábítószergyanús port találtak, amelyet lefoglaltak. A rendőrök mindkét férfit elfogták, előállították a rendőrkapitányságra és velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív eredményt mutatott.

A Győri Rendőrkapitányságon a nyomozók az előállított személyek közül azokat, akiknél a drogteszt pozitív értéket mutatott, kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja gyanúsítottként kihallgatták. A gyanúsítottak elismerték a bűncselekmény elkövetését. 

Az akció során a rendőrök további két férfit fogtak el, akik ellenőrzésekor megállapították, hogy egyikük ellen a Győri Járásbíróság, míg a másik férfi ellen a Tatabányai Törvényszék adott ki elfogatóparancsot.

hirpress.hu  police.hu

[2017.09.12]