2018.július.18

  • Szerda
  • Frigyes
+20°C
  • Csütörtök
  • +20°C/+25°C
  • Péntek
  • +18°C/+22°C
  • Szombat
  • +15°C/+26°C

Brutálisan megvert és kirabolt egy 88 éves nénit

Jogerősen 15 év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki több beteg, idős kecskeméti asszonyt is kirabolt az otthonukban.

Illusztráció
Illusztráció

A táblabíróság rablás, magánlaksértés és személyi szabadság megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek a 29 éves vádlottat.

A korábban már többször büntetett férfi 2013 májusa és novembere között ismeretlenül maradt társaival három egyedülálló, idős asszony otthonába tört be éjszaka, hogy onnan értékeket vigyen el.

A támadók mindegyik esetben számítottak arra, hogy a sértett felébredhet, ezért maszkot viseltek vagy más módon torzították el az arcukat. A sértetteket megfenyegették, hogy árulják el, hol tartják az értékeiket, volt olyan asszony, akinek a száját beragasztották, hogy ne tudjon segítséget kérni, egy másik sértettet pedig összekötöztek. A zsákmány az első alkalommal 79 ezer, a második helyen 100 ezer forint volt.

2013. november 7-én este egy 88 éves, súlyosan beteg asszonyra rontottak rá a támadók. Átkutatták a házat, 144 ezer forint készpénzt találtak, kivették a sértett füléből az arany fülbevalót, és faggatták, hol tartja a pénzét. Miután a remélt összeg nem került elő, az egyik támadó hétszer ököllel megütötte az asszonyt, akit korábban szintén megkötöztek. Távozás előtt a telefont megrongálták, elvágták a redőny gurtniját és bezárták az ajtót, hogy az asszony ne tudjon segítséget hívni. Az eszméletlen sértettre csak reggel talált rá az egyik hozzátartozója.

A sértett - folyamatos kórházi kezelés után - 2014. június 1-jén meghalt. Halálát az elszenvedett sérülésekhez társuló szövődmények okozták. Az ítélet szerint azonban nem bizonyítható, hogy az áldozatot a vádlott tudtával és beleegyezésével bántalmazták.

Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék helyesen járt el, amikor a sorozat-bűncselekményt kíméletlenül elkövető vádlottra a törvényi maximummal megegyező büntetést szabta ki.

[2017.09.28]