2018.március.20

  • Kedd
  • Klaudia
0°C

Több százmilliós közbeszerzési pályázatot ígért, a magát TEK-esnek kiadó csaló

A csalást a Nemzeti Védelmi Szolgálat leplezte le.

Több százmilliós közbeszerzési pályázatot ígért a magát TEK-esnek kiadó csaló
Több százmilliós közbeszerzési pályázatot ígért a magát TEK-esnek kiadó csaló

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársának adta ki magát öt férfi, hogy több tízmillió forintot csaljon ki egy vállalkozótól Somogy megyében - hangzott el a köztévében.

Az öt férfi a TEK munkatársának kiadva magát a kapcsolataira hivatkozva azt ígérte egy vállalkozónak, hogy 80 millió forintért megnyerhet egy több százmilliós közbeszerzési pályázatot. A csalók fekete kommandós ruhába öltöztek, az igazira a megtévesztésig hasonlító fegyverutánzatok voltak náluk, és egy olyan autót is beszereztek, amilyet a TEK műveleti egységei is használnak, kék villogót is felszereltek rá.

A csalást a Nemzeti Védelmi Szolgálat leplezte le. Az öt férfit a Terrorelhárítási Központ fogta el múlt pénteken. Csapó Gábor, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt kezdeményezte öt gyanúsított előzetes letartóztatását. Ezt a Kaposvári Járásbíróság hétfőn elrendelte. A rendőrség még vizsgálja, hogy az "álkommandósok" hány vállalkozót csaptak még be több százmilliós megrendelés ígéretével.

hirpress.hu  mti

[2017.10.10]