2018.szeptember.26

  • Szerda
  • Jusztina
+15°C
  • Csütörtök
  • +3°C/+17°C
  • Péntek
  • +4°C/+18°C
  • Szombat
  • +5°C/+15°C

Ezer forintért gyilkolta meg az idős nőt

Konyhakéssel és széklábbal verte halára a 84 éves asszonyt.

Ezer forintért gyilkolta meg az idős nőt
Ezer forintért gyilkolta meg az idős nőt


Emberöléssel, kifosztással és magánlaksértéssel vádolja az ügyész azt a férfit, aki 2017. április 7-én este Nyírturán rátörte az ajtót a 84 éves egyedül élő nőre, majd késsel és egy széklábbal brutálisan bántalmazta, végül elvette 1.000,- forintját is.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett, korábbi büntetéséből idén februárban szabadult vádlott rövid ideig a Tuzséron élő testvérénél lakott, majd 2017. április 7-én a holmiját összepakolta és eltávozott. Este, 18 óra után a kb. 50 kilométerrel távolabb lévő Nyírturára ért, ahol felkereste a 84 éves, egyedül élő sértett nő házát.

Bement az udvarra, majd a lakóház bejárati ajtaján az üveget betörte, és a résen benyúlva a zárban található kulccsal kinyitotta az ajtót. Az idős sértett telefonon próbált segítséget hívni, azonban nem járt eredménnyel, mert a vádlott egy fából készült széklábbal és puszta kézzel ütlegelni kezdte.

Avádlott magához vett egy konyhakést, és a széklábbal, valamint a késsel tovább bántalmazta a menekülő sértettet, aki végül az ágyra esett. A vádlott a sértett szinte egész testén sérüléseket okozott a két eszközzel, melyek végül a sértett halálához vezettek.

Miután a sértett a helyszínen elhunyt, a vádlott a lakásban magához vett egy tőrt és 1.000,- forintot, majd Kiskunfélegyházára utazott, ahol a rendőrség elfogta.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, kifosztás bűntettével és magánlaksértés vétségével vádolja az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat.

A vádiratban az ügyész arra tett indítványt a bíróságnak, hogy a vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélje, és zárja ki a feltételes szabadság kedvezményéből is.

[2017.10.30]