2018.december.11

  • Kedd
  • Árpád
+2°C
  • Szerda
  • -1°C/+2°C
  • Csütörtök
  • -5°C/+1°C
  • Péntek
  • -5°C/-1°C

A Nógrád megyei hírportál úgy tudja, a csecsemő újabb testrészeire bukkanhattak a városban

Elköltözött otthonából az a család, amelynek kutyája megtalálta a levágott csecsemőfejet Pásztón.

A Nógrád megyei hírportál úgy tudja, a csecsemő újabb testrészeire bukkanhattak a városban
A Nógrád megyei hírportál úgy tudja, a csecsemő újabb testrészeire bukkanhattak a városban

A bíróság pénteken elrendelte annak a 34 éves pásztói nőnek az előzetes letartóztatását, aki megölte újszülött gyermekét - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nágel Tamás elmondta: a nő, akit január 10-én elfogtak és őrizetbe vettek, elismerte a bűncselekmény elkövetését. Emberölés bűntett miatt folytatnak ellene eljárást. Előzetes letartóztatására a Nógrád Megyei Főügyészség tett indítványt. Bóna Gyula főügyész az MTI-vel közölte: a gyanú szerint a nő 2018 első napjaiban életképes, legalább 37 hetes terhességből származó gyermeket szült Pásztón, majd az újszülött csecsemő életét kioltotta.

Néhány nappal ezelőtt egy újszülött gyermek levágott fejét találta meg egy pásztói család kutyája a szemétgyűjtő konténerek mellett. A családot sokkolta a látvány, azonnal értesítették a rendőröket, akik hamar kinyomozták, hogy egy helybéli 34 éves asszony lehet a csecsemő édesanyja. A hatóságok a nőt gyanúsítják a gyilkossággal, szerda reggel őrizetbe is vették az asszonyt.

A nool.hu információi szerint ráadásul a város másik felében, az egyik üzlet környékén újabb testrészeit is megtalálták a csecsemőnek. Az a hír járja, hogy a nő a kisbabát több részre darabolta fel és a város különböző pontjain rejtette el a testrészeket - ám ezeket az állításokat a rendőrség még nem erősítette meg.

.A helyiek megdöbbentek az eset hallatán, nyugtalanok és félnek, amit az is bizonyít, hogy az egyébként forgalmas utcákon csak egy-egy embert lehet látni.

A portál felkereste azt a helyet, ahova a kutya bevitte a csecsemőfejet, a ház üresen állt, a szomszédok viszont elárulták, hogy már nem is fognak visszatérni, ugyanis nem sokkal az eset után a család elköltözött, állítólag félelmükben.

[2018.01.12]