2018.december.11

  • Kedd
  • Árpád
+3°C
  • Szerda
  • -1°C/+2°C
  • Csütörtök
  • -5°C/+1°C
  • Péntek
  • -5°C/-1°C

Lopott autóval baleseteztek

A debreceni rendőrök elfogták a három helyi lakost.

Lopott autóval baleseteztek
Lopott autóval baleseteztek

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra bejelentés érkezett 2018. január 3-án 10 óra 30 perc körül, miszerint január 2-án éjszaka betörtek egy debreceni telephelyre és onnan különböző értéktárgyakat tulajdonítottak el. A rendelkezésre álló adatok szerint egy 16 és egy 17 éves fiú, illetve egy 48 éves férfi a telephelyen parkoló Mercedes típusú teherautó tanksapkáját felfeszítette, abból 40 liter gázolajat elloptak, letörték a telephely egyik biztonsági kameráját, valamint értékes felniket és az ott parkoló autók akkumulátorait is eltulajdonították.

A három debreceni lakos az éjszaka folyamán eltulajdonított egy BMW típusú személygépkocsit is, amellyel elmenekültek Hajdú-Bihar megyéből. A rendőrségre érkező bejelentést követően a debreceni nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, illetve elrendelték a lopott BMW körözését.

Az adatgyűjtés során információ merült fel arra, hogy az elkövetők az M3-as autópálya 62-es kilométer szelvényében balesetet szenvedtek a lopott gépkocsival 2018. január 3-án 3 óra 55 perc körül. A nyomozók ekkor felvették a kapcsolatot a Hatvani Rendőrkapitányság munkatársaival. A rendőrök azonosították a három feltételezett elkövetőt, akik közül kettőt január 4-én, míg harmadik társukat január 7-én elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók M. Sándort és két fiatalkorú társát gyanúsítottként kihallgatták.

A 17 éves fiút a nyomozó hatóság bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2018. január 10-én elrendelt. Társai az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhetnek. Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a nyomozó hatóság.

[2018.01.12]