2019.február.21

  • Csütörtök
  • Eleonóra
-3°C
  • Péntek
  • -2°C/+10°C
  • Szombat
  • -6°C/0°C
  • Vasárnap
  • -3°C/+3°C

Baltával megölte, majd felgyújtotta feleségét egy debreceni férfi

Az asszony annyira rettegett agresszív férjétől, hogy nem mert feljelentést tenni, két gyermekük így idő közben nagyszülőkhöz és az egyik nagynénihez került.

Illusztráció
Illusztráció

Ütötte-verte, végül baltával meggyilkolta feleségét egy debreceni férfi, a holttestet pedig felgyújtotta. Ezután többször próbálkozott öngyilkossággal, de hiába, egyszer sem sikerült megölnie magát.

A férfi azért bánt ilyen kegyetlenül az asszonnyal, mert nehezen tolerálta a nő enyhe szellemi fogyatékosságát. Dühe egy idő után nem csak a nőre, de annak kisfiára is kiterjedt, mindkettőjüket ütötte-verte. Az asszony annyira rettegett agresszív férjétől, hogy nem mert feljelentést tenni, két gyermekük így idő közben nagyszülőkhöz és az egyik nagynénihez került.

Nemsokára a lánya titokban vett anyjának egy mobilt, együtt próbálták kitervelni az életmentő szökést. Végül erre nem kerülhetett sor, mert ezután a férfi kétszer is olyan brutálisan összeverte az asszonyt, hogy 30 napos távoltartási végzést rendeltek el ellene. A férj erre teljesen kikelt magából, a környezetében mindenkinek azt állította, hogy ő csupán egy meghurcolt áldozat, majd beköltözött az egyik szomszédhoz, hogy szemmel tarthassa a nőt.

Egyik alkalommal berontott hozzá, majd Derecskére cibálta, hogy így mutassa: az egész történet hazugság, ők bizony harmóniában és szeretetben élnek egymással. Szerencsére a rokonoknak hamar feltűnt, hogy a nő retteg, és valójában szó sincs harmóniáról és boldogságról, így azonnal kihívták a rendőröket. Ezután újabb 30 napra kiadták a távoltartási végzést, de a férfi ettől csak még jobban bedühödött, és kijelentette, hogy meggyilkolja az asszonyt, aztán öngyilkos lesz.

Bár a nőt ezután a rokonok őrizték felváltva, az aznapi ügyeletes kis időre elment. Ámokfutó férjének sem kellett több, ürüggyel bement a házba, és azonnal rárontott az asszonyra: először puszta kézzel ütni kezdte, majd egy baltával többször is fejbe verte. A nő szinte azonnal meghalt. A férj összeszedte a házban talált hivatalos iratokat, befedte vele felesége vérbefagyott tetemét, majd felgyújtotta a holttestet. Ezután a fáskamrában megpróbálta felakasztani magát, de a huzalok elszakadtak, így második körben a kezeire tekert vezetékkel próbált végezni magával, de ez sem jött össze, mert az áram ugyan megrázta, de túlélte ezt a kísérletet is.

P. L.-t életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság, legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a férfi enyhítésért fellebbezett.

hirpress.hu  mti

[2018.02.13]