2019.január.16

  • Szerda
  • Gusztáv
+6°C
  • Csütörtök
  • 0°C/+10°C
  • Péntek
  • -3°C/+3°C
  • Szombat
  • -6°C/0°C

Brutális kocsmai verekedés Pécsett

Az elkövető cselekménye többek között zsarolás, kifosztás, súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására alkalmas.

Brutális kocsmai verekedés Pécsett
Brutális kocsmai verekedés Pécsett

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség többek között kifosztás, súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki ittas állapotban bántalmazta az egyik vendéget egy kocsmában.

A vádlott 2017 júniusában a délutáni órákban egy pécsi sörözőben italozott. A férfi az ital hatására egyre hangosabban és feltűnőbben kezdett el viselkedni, melynek során fitogtatta testi erejét és küzdősportban való jártasságát. Egy idő után a kiszolgálópultra felmászott, arra ráfeküdt, és többször hangoztatta a pultosnak, hogy a fogyasztását nem fogja kifizetni, a kocsmában ingyen iszik. A későbbiekben a férfi egyre kiszámíthatatlanabb lett, a bárpult sörcsapját megrongálta, majd a felszolgálót megfenyegette és követelte, hogy a munkáltatója fizessen neki 200.000 forintot, mert ha nem teljesítenek, az este folyamán barátaival visszatér.

Ekkor érkezett a sörözőbe a későbbi sértett is, aki a pultnál italt rendelt magának. A vádlott szóba elegyedett vele, majd meghívta egy italra, valamint közölte a pincérrel, hogy mostantól az új ismerőse is ingyen fog vele inni.

A pultos nem mert ellenszegülni, így kiszolgálta őket, ugyanakkor a sértett jelezte a vádlott felé, hogy nem kér több italt. Erre a vádlott neki támadt a sértettnek, a sörözőben többször megütötte, aki ettől a földre esett. Az elkövető a földön fekvő sértettet lábánál fogva kirángatta a kocsmából, majd az italbolt előtt tovább folytatta a sértett bántalmazását.

Egy idő után a bántalmazással felhagyott, visszatért a sörözőbe, ahol a sörcsapokat letépte, egy sörösüveget a felszolgálóhoz dobott, az újságokat szétdobálta.

Mindezek után a kocsmát ismételten elhagyta, amikor észlelte a parkolóban álló sértettet, ezért utána szaladt. A sértett látva ezt elmenekült, azonban a mobiltelefonját elhagyta, amit a vádlott eltett. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

hirpress.hu  mklu

[2018.02.15]