2018.december.13

  • Csütörtök
  • Luca
-4°C
  • Péntek
  • -5°C/0°C
  • Szombat
  • -1°C/0°C
  • Vasárnap
  • 0°C/+1°C

Neten keresték áldozataikat a szexragadozók...

A trió egy erre szakosodott honlapon keresett férfipartnert a szabadidő kellemes eltöltéséhez, azonban a jelentkezők utóbb kifejezetten kellemetlennek írták le az átélt élményeket.

police.hu_Manek
police.hu_Manek

 

A személyes találkozókon az események ugyanis nem várt fordulatot vettek. Először tavaly július 14-én tett feljelentést egy férfi. Arra panaszkodott, hogy előző éjjel furcsa dolog történt vele.

Elmondta, hogy az interneten böngészve egy középkorú pár hirdetésére talált – mondta Kisbakonyi Bálint hadnagy, a XVI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója. – Figyelmét felkeltették a látottak, így levelezni kezdtek egymással. Csakhamar kölcsönös szimpátia alakult ki a felek között, ezért úgy döntöttek, hogy az ismerkedést személyesen folytatják. Találkozót egyeztettek, és a pár a megbeszélt időpontban megjelent a férfi lakásán.

Az eleinte jó hangulatú estén a házigazda kinyitotta a külön erre az alkalomra beszerzett borát, majd nagyot kortyolt a páros férfi tagja által készített fröccsből. Érezte, hogy kissé savanyú az ital, de akkor nem tulajdonított neki jelentőséget. Pár perc múlva az alkohol a fejébe szállt. Álomba merült, és legközelebb másnap reggel tért magához. Ekkor vette észre, hogy mobiltelefonja és töltője eltűnt.

Sajnos a sértett a poharat elmosogatta, mielőtt megvizsgálhattuk volna, azonban az igaz­ságügyi toxikológus szakértő nagyobb mennyiségű nyugtatószer jelenlétét mutatta ki a vizeletéből. Méghozzá olyanét, amilyet ő egyáltalán nem szed – folytatta a hadnagy. – Ibrányi Zoltán főtörzsőrmester, nyomozó kollégámmal láttunk neki az ügy felderítésének.

Elsőként a páros férfi tagját, a budapesti H. Árpádot (38) azonosítottuk. November 9-én fogtuk el őt X. kerületi albérletében. A férfi megnevezte társát, a váchartyáni P. Erzsébetet (45). Az ő csuklóján november 12-én kattant a bilincs. Felmerült, hogy több hasonló bűncselekmény írható a számlájukra, ezért figyelemmel kísértük a hasonló ügyeket.

Hamarosan egy, a III. kerületi kollégákhoz augusztusban érkezett feljelentésre bukkantunk. Itt több százezer forintos kár keletkezett, és a sértett szervezetében kristály elnevezésű szert mutattak ki a vizsgálatok. Karórák, mobiltelefon, napszemüveg, dohány és készpénz is eltűnt egy hasonló forgatókönyv szerint lezajlott este után.

A férfi egyértelműen felismerte H. Árpádot és P. Erzsébetet az általunk megmutatott fényképfelvételeken. Azt is elmondta azonban, hogy az utolsó, a rosszullétével végződő találkozóra H. Árpád egy másik nővel érkezett. Sikerült őt is azonosítanunk, azonban hiába látogattunk el lakására, nem találtuk otthon. Országos elfogatóparancsot adtunk ki ellene.

A budapesti Sz. Nikoletta (36) végül február 5-én hajnalban bukott le egy igazoltatás során a VIII. kerületben. A XVI. kerületi zsaruk öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyezéssel elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást a trió ellen. H. Árpád november 12., P. Erzsébet november 15., Sz. Nikoletta pedig február 7. óta előzetes letartóztatásban várja ügye alakulását.           

hirpress.hu  zsaru.hu Kutlán Edina

[2018.03.01]