2020.november.24

  • Kedd
  • Emma
+10°C
  • Szerda
  • +6°C/+15°C
  • Csütörtök
  • +7°C/+16°C
  • Péntek
  • +9°C/+17°C

Százéves a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat

A világ egyik legbiztonságosabb országa Magyarország, ami nagyban köszönhető a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatnak is – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter március 5-én, hétfőn a fővárosban.

A jó titkosszolgálati munka segíti a döntéshozókat a helyes értelmezésben, a helyes döntések meghozatalában
A jó titkosszolgálati munka segíti a döntéshozókat a helyes értelmezésben, a helyes döntések meghozatalában

A miniszter a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat fennállásának 100. évfordulóján, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban tartott ünnepségen elmondta: a különböző veszélyek időben való jelzése szükséges ahhoz, hogy a megfelelő elhárítómunkát el lehessen végezni. Dr. Simicskó István köszönetet mondott a szolgálat munkatársainak azért, hogy Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa lehet. Hozzátette: ezért megbecsülés illeti a katonákat és a rendőröket is.

A mai gyorsan változó világban még nagyobb szükség van a szolgálat tapasztalataira, munkájára, hiszen leplezett veszélyek éppen úgy előfordulnak, mint rosszul értelmezett kihívások. „A jó titkosszolgálati munka segíti a döntéshozókat a helyes értelmezésben, a helyes döntések meghozatalában” – emelte ki a miniszter.

A tárcavezető az új veszélyek között megemlítette az illegális migrációt, a terrorizmust és az embercsempész szervezetek tevékenységét, valamint a kibertérben történő támadásokat.

Hozzátette, a most zajló folyamatok akár végérvényesen átalakíthatják az európai civilizációt. Magyarország a schengeni határok és az európai keresztény civilizáció megvédésében érdekelt, hiszen ez a megmaradás záloga – hangsúlyozta. „A biztonságunknak van ára, és a szabadságunkért sokan fizettek az életükkel, amit nekünk meg kell őrizni és becsülni” – hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette: a titkosszolgálatoknak történelemformáló szerepük van, s ezért van szükség munkatársaik áldozatos munkájára.

[2018.03.06]