2018.december.13

  • Csütörtök
  • Luca
-4°C
  • Péntek
  • -5°C/0°C
  • Szombat
  • -1°C/0°C
  • Vasárnap
  • 0°C/+1°C

Már a látszartra sem adott a Fidesz, úgy lapátoltak haveroknak 12 milliárd forintot egy pályázaton

Normális esetben egy ilyen pályázatra való felkészülés hónapokat VENNE igénybe.

Mára látszartra sem adott a Fidesz, úgy lapátoltak haveroknak 12 milliárd forintot egy pályázaton
Mára látszartra sem adott a Fidesz, úgy lapátoltak haveroknak 12 milliárd forintot egy pályázaton

Pénteken hirdette ki a kormány mikro-, illetve kis- és közepes vállalatoknak a megújuló energiaforrást használó beruházások támogatására. Az uniós forrásokból támogatott pályázaton 12 milliárd forint volt a keretösszeg.

Normális esetben a közbeszerzési kiírás megismerése, a szükséges dokumentumok, igazolások beszerzése és a pályázat megírása hónapokat venne igénybe, de a magyar vállalkozások jelek szerint nagyon felkészülten várták a kiírást, amiről elvben csak pénteken értesülhettek, mert szombatra a keretösszeg -, 12 milliárd forint - kimerülése miatt már le is kellett zárni a pályázatot.

G7-nek nyilatkozó, az uniós támogatásokra szakosodott névtelen forrás szerint "a magyar kormányzat még a látszatra sem adott, olyan gyorsan osztottak ki 12 milliárd forintot, hogy csak azok tudtak részt venni a pályázaton, akik előre értesültek a tenderről". Szerinte a pályázat aligha állná ki az OLAF ellenőrzését.

Ebben lehet valami, a G7 értesülései szerint a pályázat megnyitásáról még a finanszírozásában részt vevő négytagú banki konzorcium közül se volt fogalma a pénteki pályázatról kettőnek.

A magyar kormányzat még a látszatra sem adott, olyan gyorsan osztottak ki 12 milliárd forintot, hogy csak azok tudtak részt venni a pályázaton, akik előre értesültek a tenderről”

A kétekdőknek itt érhető el a pályázatnak csúfolt valami...GINOP-8.4.1/B-16 KKV energia hitel (IDEIGLENESEN SZÜNETELTETVE!)

"Tájékoztatjuk a Tisztelt Támogatást Igénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent „KKV energia hitel” című (GINOP-8.4.1/B-16 kódszámú) Hitelprogram 2018. március 9–től ismét elérhetővé válik. A Hitelprogram 55,13 milliárd forint keretösszegéből a már korábban benyújtott igények elbírálását követően nagyságrendileg 12 Mrd Ft keretösszeg  válik elérhetővé 2018. március  9-től a Támogatást Igénylők számára."

[2018.03.11]