2018.október.22

  • Hétfő
  • Előd
+10°C
  • Kedd
  • +8°C/+15°C
  • Szerda
  • +8°C/+12°C
  • Csütörtök
  • +6°C/+11°C

Kétszer szúrta hátba az apját

A férfi ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

Illusztráció
Illusztráció

A vád szerint a vádlott és édesapja, a sértett, közös háztartásban éltek a vádlott nyíradonyi házában. A vádlott, édesanyjának halála után, egyre közelebb került volt élettársához, akivel azt tervezték, hogy rövid időn belül újra együtt fognak élni Nyíradonyban. A vádlott és a sértett megállapodtak abban, hogy a sértett 2017. június 15-ig a házból elköltözik. Az apa  heteken keresztül semmilyen lépést nem tett az elköltözés érdekében, ezért a vádlottal rendszeresek voltak a konfliktusok, veszekedések.

Az ittas vádlott és a sértett között 2017. május 5-én 18 óra körül, a költözés miatt, újból vita és veszekedés alakult ki, amely alatt a vádlott egy ollóval a kezében a fürdőszobába tartott. Az apja kérdőre vonta, mert azt gondolta, hogy a fia az ollóval rátámad. A sértett bal kezével megfogta a vádlottnál lévő ollót, emiatt is veszekedni kezdtek, és a sértett bal kezén az olló vérző sérülést okozott.

Ezt látva a vádlott az ollót visszavitte a saját szobájába, majd a konyhába ment kávét készíteni. A sértett eközben a fürdőszobában folyamatosan szidta a vádlottat. A vádlott ezt megelégelte, és a konyhából magához vette az ott lévő két kést, bement a fürdőszobába, majd a neki háttal álló sértett hátát az egyik késsel a gerince környékén kétszer megszúrta.

A vádlott a sértettet a fürdőszobában magára hagyta, majd egy idő után felhívta volt élettársát és elmondta, hogy mi történt. Ezután a sértett rokonai a helyszínre siettek, a sértettet az orvosi ügyeletre vitték. Az apa kórházi ellátásra szorult, ahol őt megműtötték.

A sértett a fia bántalmazása következtében a háti gerinc két oldalán szúrt, valamint izomba hatoló sérüléseket szenvedett. A bekövetkezett sérülések közelében található a hasi főverőér, a visszér és vesék, amelyek megsértése esetén rövid időn belül elvérzett volna a sértett.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett az elkövetés eszközéül használt kés elkobzására.

hirpress.hu  mklu

[2018.03.14]