2019.április.26

  • Péntek
  • Ervin
+14°C
  • Szombat
  • +12°C/+26°C
  • Vasárnap
  • +12°C/+17°C
  • Hétfő
  • +11°C/+17°C

Pofátlanul lopná továbba pénzt, a roma önkormányzat elnöke fiktív kampányrendezvényekkel

A felvételen Balogh azt is elmondja, hogy egyéniben a 2-es Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választókerület fideszes jelöltjét, Vinnai Győzőt támogatja, és kampányolni is fog mellette.

Fiktív kampányrendezvényeket akart lepapírozni a roma önkormányzat elnöke
Fiktív kampányrendezvényeket akart lepapírozni a roma önkormányzat elnöke

Egy, a Magyar Nemzet birtokába került hangfelvétel szerint fiktív kampányrendezvényeket akart lepapíroztatni az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke. Az ibrányi Balogh János egy helyi rendezvényszervezőt akart rábeszélni arra: adjon számlát arról, hogy színpadot, hangosítást biztosított különféle szabolcsi helyszínekre szervezett kampányrendezvényeken.

“Nyilván több településen kellene csinálnunk kampányt papíron. Papíron. Nem kell megcsinálni semmit.” - idézi a újság Baloghot a hangfelvétel alapján. Az ellentételezés pedig az ORÖ pénzéből valósulna meg. Ehhez a cégvezetőnek el kellene küldenie a céges adatait a gazdasági vezetőnek, ők meg visszaküldik a szerződést, majd a pénzt. “Az elnök úrral egyeztetve” - a felvétel szerint ezt kell beleírnia az e-mailbe. A hangfelvétel szerint Balogh azt is felemelgeti, hogy Pesten ugyanezt 12 százalékért csinálják, és ha hárommilliót visszahoz neki, akkor kap “hatszázat”.

A felvételen Balogh azt is elmondja, hogy bár MSZP-s kötödésű, egyéniben a 2-es Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választókerület fideszes jelöltjét, Vinnai Győzőt támogatja, és kampányolni is fog mellette.

A ibrányi rendezvényszervező nemet mondott Balogh ajánlatára, és a cikkből kiderül az is, hogy ő készítette a hangfelvételt. Elmondta, hogy nem szokása rögzíteni az ügyfeleivel folytatott beszélgetéseket, most azért tett kivételt, mert már a találkozó egyeztetésekor felmerült a törvénytelenség gyanúja.

A Magyar Nemzet az ügyben feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságon.

[2018.04.01]