2019.március.26

  • Kedd
  • Emánuel
+6°C
  • Szerda
  • +4°C/+10°C
  • Csütörtök
  • +1°C/+9°C
  • Péntek
  • -2°C/+10°C

Gyárfás Tamást gyanúsítja a rendőrség Fenyő János megöletésével

Az ORFK közleménye szerint megalapozott a gyanújuk az emberölésre való felbujtásban.

Fenyő Jánost, a Vico sajtóbirodalom tulajdonosát 1998. február 11-én gyilkolták meg a Margit utcán, amikor a piros lámpánál megállt Mercedesével.
Fenyő Jánost, a Vico sajtóbirodalom tulajdonosát 1998. február 11-én gyilkolták meg a Margit utcán, amikor a piros lámpánál megállt Mercedesével.

Kapcsolódó anyagaink:

Sajtóhírek szerint Gyárfás Tamás, az Úszószövetség volt vezetője lehetett a felbujtó a Fenyő-gyilkosságban a rendőrség gyanúja szerint. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) 2017. október 31. óta folytatja a nyomozást a Fenyő János sérelmére 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében.

A KR NNI munkatársai 2018. április 17-én a kora délutáni órákban Budapesten elfogták, majd előállították a 69 éves Gy. Tamás budapesti lakost, akinek gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van. A KR NNI Gy. Tamást – hasonlóan az ugyanebben az ügyben 2018. március 22-én gyanúsítottként kihallgatott 50 éves P. Tamáshoz – emberölésre való felbujtással gyanúsítja.

Korábban írtuk:

Sajtóhírek szerint az 1998-ban meggyilkolt Fenyő János médiavállalkozó ügyével összefüggésben a Nemzeti Nyomozó Iroda Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség korábbi vezetőjét, a Nap TV egykori tulajdonosát gyilkosságra való felbujtással gyanúsítja, elő is állították kihallgatásra.

A Zoom.hu információ szerint a kihallgatás jelenleg is tart, "a meggyanúsítás alapja egy olyan, 2004-es hangfelvétel, amelyen Gyárfás Portik Tamással, az olajmaffia-botrány kulcsszereplőinek egyikével, a jelenleg is börtönbüntetését töltő, több ügyben is érintett korábbi milliárdos vállalkozóval beszélget. (Portikot az úgynevezett Prisztás-gyilkosság miatt a Fővárosi Ítélőtábla 2016. május 26-án, jogerősen 15 év fegyházra ítélte.)

Fenyő Jánost, a Vico sajtóbirodalom tulajdonosát 1998. február 11-én gyilkolták meg a Margit utcán, amikor a piros lámpánál megállt Mercedesével.

Gyilkosa egy másik autóból ugrott elő, és gépfegyveréből 19 lövést adott le a médiavállalkozóra, aki azonnal meghalt. 2011-ben Szlovákiában tartóztatták le az Aranykéz utcai robbantással és más bérgyilkosságokkal összefüggésbe hozott Jozef Rohácot, miután kiderült, hogy az ő DNS-ét találták meg a merénylet helyszínén hagyott sapkában.

Rohácot tavaly ítélték jogerősen életfogytig tartó börtönbüntetésre, de az nem derült ki, hogy ki bízta meg a szlovák férfit a merénylettel.

Az MTI híre szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2017. október 31. óta folytatja a nyomozást a Fenyő János sérelmére 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) múlt kedden közölte honlapján, hogy a rendőrség tovább folytatja a nyomozást a Fenyő-gyilkosság ügyében, az eljárás célja a korábbi nyomozás során ismeretlenül maradt megbízó személyének megállapítása.

Az ügyben az MTI kereste az ORFK-t, de egyelőre nem reagáltak.

[2018.04.17]