2019.január.16

  • Szerda
  • Gusztáv
+6°C
  • Csütörtök
  • 0°C/+10°C
  • Péntek
  • -3°C/+3°C
  • Szombat
  • -6°C/0°C

Az év átverése

A zuglói rendőrök elfogták azt a férfit, aki meggyőzött egy idős nőt arról, hogy ő egy olyan hitközösség tagja, amely arra hivatott, hogy az emberek pénzét biztonságba helyezze és tárolja.

A zuglói rendőrök elfogták azt a férfit, aki meggyőzött egy idős nőt arról, hogy ő egy olyan hitközösség tagja, amely arra hivatott, hogy az emberek pénzét biztonságba helyezze és tárol
A zuglói rendőrök elfogták azt a férfit, aki meggyőzött egy idős nőt arról, hogy ő egy olyan hitközösség tagja, amely arra hivatott, hogy az emberek pénzét biztonságba helyezze és tárol

A 62 éves budapesti H. György 2018. május 1. és május 8. között több alkalommal felhívott egy idős asszonyt és a beszélgetések során azt állította, hogy a nőt különböző csoportok lehallgatják, megfigyelik, ezért a bankban, illetve az otthonában lévő pénze nincs biztonságban. A férfi azt is mondta, hogy ő egy hitközösség tagja és ez a közösség arra hivatott, hogy az emberek pénzét biztonságba helyezze. H. György a telefonbeszélgetések során meggyőzte a sértettet, hogy vegye ki a bankból a megtakarított pénzét, valamint a meglévő értékpapírjait adja el.

A nő ezután a megbeszéltek szerint a felvett pénzt, összesen 17,5 millió forintot, három alkalommal nejlonszatyorba csomagolva Budapest XIV. kerületében, egy Fogarasi úti hulladéktárolóba tette. H. György minden alkalommal, miután megszerezte a pénzt felhívta a sértettet, hogy azt megkapta és a pénz átadásáról szóló elismervényt is hamarosan átadja a nőnek.

A sértettnek gyanússá vált a pénz átadásának körülménye, ezért értesítette a rendőröket. A zuglói nyomozók a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként 2018. május 9-én délután Budapest XIV. kerületében, egy Mogyoródi úti nyilvános telefonfülkénél elfogták az elkövetőt, aki éppen a sértettel beszélt telefonon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói H. Györgyöt csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

hirpress.hu  police.hu

[2018.05.11]