2019.május.25

  • Szombat
  • Orbán
+13°C
  • Vasárnap
  • +11°C/+23°C
  • Hétfő
  • +15°C/+25°C
  • Kedd
  • +17°C/+26°C

16 éves fiatalok késeltek meg egy hajléktalan férfit Győrben

Rugdosták és ököllel ütlegltékmajd hétszer szúrták meg a sértettet.

Illusztráció_A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség négy bűncselekmény elkövetésével vádolja azt a két tizenhat éves fiatalt, akik tavaly ősszel megkéseltek egy hajléktalan f&eacu
Illusztráció_A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség négy bűncselekmény elkövetésével vádolja azt a két tizenhat éves fiatalt, akik tavaly ősszel megkéseltek egy hajléktalan f&eacu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség négy bűncselekmény elkövetésével vádolja azt a két tizenhat éves fiatalt, akik tavaly ősszel megkéseltek egy hajléktalan férfit Győrben.

A két fiatal a vád szerint 2017-ben költözött Győrbe, 2017 őszétől közös háztartásban éltek és ugyanazon középiskolába jártak. Alkoholt rendszeresen, nagymértékben fogyasztottak.

2017. szeptember 28-án éjjel Győrben a fiatalok ittas állapotban odamentek egy padon alvó hajléktan férfihoz, akit egyikük lerúgott a padról, majd őt mindketten test szerte bántalmaztak. Ezt követően a sértett zsebkését, okiratait, gyógyszereit, és használati tárgyait eltulajdonítva elfutottak. A sértettnek ekkor könnyű sérülései keletkeztek.

Néhány nappal később, ugyancsak éjjel a vádlottak több mint egy liter tömény szeszes ital elfogyasztását követően ismét megpillantották az – ismételten egy padon fekvő – sértettet. A vádlottak ekkor őt rugdosni és ököllel ütlegelni kezdték, majd – miután a padról felkelt – a fiatalabb elkövető a sértettől korábban eltulajdonított zsebkéssel, sorozat jelleggel hétszer megszúrta a sértett felső testét.

A cselekményt követően a vádlottak a vérző sértettet sorsára hagyták, ők pedig szórakozni mentek.

Az ötvenkét éves sértetthez egy közeli éjjel-nappali üzlet dolgozói hívtak segítséget. A kórházba szállítását követően megállapították, hogy a sértett állapota életveszélyes, mivel a szúrások közül kettő is a mellüregbe hatolt, egy pedig a hasüreget nyitotta meg, belső sérüléseket okozva. A sértett sérülései műtéti beavatkozás nélkül a sértett halálához vezettek volna.

Az ügyészség a terhelteket emberölés kísérletével, valamint súlyos testi sértéssel, kifosztással és okirattal visszaéléssel vádolja. A fiatalkorú elkövetők előzetes letartóztatásban várják az eljárás folytatását.

hirpress.hu  mklu

[2018.06.12]