2019.március.20

  • Szerda
  • Klaudia
+9°C
  • Csütörtök
  • 0°C/+11°C
  • Péntek
  • 0°C/+13°C
  • Szombat
  • +2°C/+16°C

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány bemutatja A LÉGIMENTÉS TÖRTÉNETE című kiállítását

A bemutatót követően a bázis megtekinthető a látogatók számára. 

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány bemutatja A LÉGIMENTÉS TÖRTÉNETE c. kiállítását
A Magyarországi Légimentésért Alapítvány bemutatja A LÉGIMENTÉS TÖRTÉNETE c. kiállítását

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány bemutatja A LÉGIMENTÉS TÖRTÉNETE  kiállítását, mely bemutatja a magyarországi légimentést és a Miskolci, Debreceni, Balatonfüredi légimentő bázisok életét.
Megtekinthető: 2018. július 27-ig

A kiállítás ünnepélyes megnyitójára 2018. július 13-án 15.00 órától kerül sor a balatonfüredi Tesco áruházban.

A megnyitó ünnepséget követően Szimulációs bemutatóra kerül sor a balatonfüredi légimentő bázis meletti területen.

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány célja: a magyarországi légimentés magas színvonalának megőrzése, fejlesztése és működésének támogatása, valamint a lakosság egészségkultúrájának javítása.

Az alapítvány elsődleges tevékenysége:

- a légimentésben dolgozó szakszemélyzet szakmai ismereteinek bővítése érdekében szakmai képzéseken, versenyeken, tudományos rendezvényeken, tanfolyamokon való részvétel elősegítése,
- légimentésben dolgozó szakszemélyzet munkakörülményeinek javítása,
- a légimentőbázisok tárgyi eszközeinek és infrastrukturájának javítása,
- a mentési tevékenység támogatása.

2015. szeptember 19-én Miskolcon az Alapítvány bejegyzését követően nyitó rendezvényként mutattuk be a légimentés történetét és a Miskolci Bázis 15 évét képekben. A kiállítás bejárta a megyét, valamennyi járási székhelyen bemutatásra került, így közelebb hozva a „sárga helikoptert” a lakossághoz. Kiállításunk nagy sikert aratott B-A-Z. megyében. A tárlat képei Debrecenbe 2018.március 10. napján kerültek bemutatásra, ahonnak a tárlat képei most Balatonfüredre érkeznek.

Mivel Magyar Légimentő Nonprofit Kft. – a magyarországi légimentést végző, állami tulajdonú szervezet-hivatalos támogatói lettünk elhatároztuk, hogy bemutatjuk az ország mind a hét légimentőbázisát. Jelen kiállításunk során a légimentés története mellett a debreceni bázis kerül bemutatásra. A bázisok életének, munkájának bemutatását követően a képeket szeretnénk megjelentetni egy kötet formájában is.

[2018.06.26]