2020.augusztus.10

  • Hétfő
  • Lörinc
+10°C
  • Kedd
  • +6°C/+15°C
  • Szerda
  • +7°C/+16°C
  • Csütörtök
  • +9°C/+17°C

Kipufogófüst és porfelhõ

Felbõgõ motorok zaja hallatszott és füstfelhõ szállt fel a távoli fák takarásából, majd néhány pillanat múlva a föld is megremegett az ember lába alatt... Lenyûgözõ látvány volt, amint a négy T−72-es harckocsi elõbukkant, és mintha csak egy katonai bemutatóra készülnének, összehangolt manõvereket hajtottak végre.

Lenyûgözõ látvány volt, amint a négy T−72-es harckocsi elõbukkant, és mintha csak egy katonai bemutatóra készülnének, összehangolt manõvereket hajtottak végre.
Lenyûgözõ látvány volt, amint a négy T−72-es harckocsi elõbukkant, és mintha csak egy katonai bemutatóra készülnének, összehangolt manõvereket hajtottak végre.
 
Felbõgõ motorok zaja hallatszott és füstfelhõ szállt fel a távoli fák takarásából, majd néhány pillanat múlva a föld is megremegett az ember lába alatt... Lenyûgözõ látvány volt, amint a négy T−72-es harckocsi elõbukkant, és mintha csak egy katonai bemutatóra készülnének, összehangolt manõvereket hajtottak végre.Szakasz-összekovácsolást hajtottak végre a közelmúltban a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsizászlóaljának katonái az alakulat gyakorlóterén. A pontos és precíz végrehajtás érdekében a harckocsi-kezelõszemélyzetek felkészítésétõl indulva jutottak el a négy harckocsiból álló szakaszszintû tevékenységek végrehajtásáig.

Ahogy Bartók Gergely hadnagy, szakaszparancsnok elmondta: „Építõkockáról építõkockára kell felépíteni egy ilyen jellegû foglalkozást. Kezdve az egyes harckocsik kezelõszemélyzetével, hogy mindazon eljárásokat készségszinten elsajátíthassák, amelyek késõbb szükséges lesznek a bonyolultabb szakaszszintû feladatok végrehajtásánál. A mostani ideiglenes kezelõszemélyzetek tagjainak nem jelent újdonságot az ilyen jellegû feladat, többségük rutinos harckocsizó, jól lehet velük együtt dolgozni.”

A gyakorlótér után a helyõrségi lõtéren folytatták tevékenységüket a tatai harckocsizók, lõkiképzést hajtottak végre. Szakaszszintû harckocsi- és tûzpár-lõgyakorlatokat teljesítettek.

Petrovics Renáta -Hm/hirpress.hu

[2014.09.08]