2019.június.18

  • Kedd
  • Levente
+19°C
  • Szerda
  • +18°C/+30°C
  • Csütörtök
  • +22°C/+29°C
  • Péntek
  • +22°C/+30°C

Viharkárok a fővárosban

A fővárost is érintő vihar miatt közel száz helyszínre riasztották a fővárosi tűzoltókat. 

Fotós: Czétényi Balázs tű.őrm. / FKI, videó: Dudás Tamás tű.zls / FKI
Fotós: Czétényi Balázs tű.őrm. / FKI, videó: Dudás Tamás tű.zls / FKI

2018. szeptember 02. 09:46 Szombaton este nyolc óra óta Jellemezően mélyebben fekvő lakóterekbe betört csapadékvíz szivattyúzásához és kidőlt, terebélyes fák eltávolításához vonultak a tűzoltók.

A VI. kerületi Andrássy úton kidőlt fa okozott forgalmi akadályt. A kidőlt óriás fa teljes egészében lezárta az Andrássy utat, és összetört egy parkoló járművet.

A tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták föl a fát. A főváros XIX. kerületi Vas Gereben és Álmos utcájában szintén kidőlt fák miatt riasztották a tűzoltókat. A XI. kerületi Etele úton és a XX. kerületi Nagysándor József utcában autóra dőlt faágak miatt kértek segítséget. A XI. kerületi Dió utcában egy lakóház alsó szintjét öntötte el a lezúduló eső.

A Daróczi úton nehezen elfolyó víz nehezítette a közlekedést, míg a Budaörsi úton egy elmozdult csatornafedél okozott gondot. Az V. kerületben több üzlethelyiség alagsorát öntötte el az eső. A Szarka utcában és a Váci utcában is vízeltávolításhoz kértek tűzoltói segítséget. Az I. kerületi Vám utcában egy közigazgatási épület álmennyezetének egy része leszakadt a beázás következtében. Az Attila úton egy veszélyesen megdőlt fa kivágásán dolgoztak a főváros tűzoltói.

A VIII. kerületből is több bejelentés érkezett. A Corvin közben egy társasház folyosóján ötven centiméter magasan állt a víz, míg a Kisfaludy utcában egy pincét öntött el a nagy mennyiségű eső. Az egységek szivattyúval avatkoztak be. A II. kerületben is kidőlt fák is okoztak gondot.

A Szilágyi Erzsébet fasoron például felsővezetékre dőlt egy nagyobb faág, amely akadályozta a villamosforgalmat. 

hirpress.hu  BM OKF

[2018.09.02]