2019.június.19

  • Szerda
  • Gyárfás
+20°C
  • Csütörtök
  • +20°C/+29°C
  • Péntek
  • +22°C/+29°C
  • Szombat
  • +22°C/+30°C

Dallamos Villamos 2018. – szeptember 8., a 4-es villamos vonalán

Szeptember 8-án, szombaton kora délutántól estig újra zenél majd a Nagykörút.

Dallamos Villamos 2018. – szeptember 8., a 4-es villamos vonalán!
Dallamos Villamos 2018. – szeptember 8., a 4-es villamos vonalán!

Menetrend és további az esemény Facebook oldalán- itt elérhető

Szeptember 8-án, szombaton kora délutántól estig újra zenél majd a Nagykörút. Az elmúlt évekhez hasonlóan - az idén 50 éves BKV együttműködésével - a 4-es villamos vonalán fut a nosztalgia szerelvény, amelynek mindkét kocsijában élőzenével, a délután folyamán összesen tizenhat fellépővel találkozhat az utazóközönség. A Zeneszöveg.hu kultúrmissziója mára a magyar zenét támogató, nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát, amely idén új elemmel: a „gyerekzenei idősávval” gazdagodik, kedvezvén ezzel a kisgyermekes látogatóknak, és illeszkedve a Családok Éve koncepciójába is.

A szerelvény továbbra is a Magyar Dal Napja szellemében fut, idén kiemelt figyelemmel az 50 éves BKV fennállását is köszöntve. Az esemény múltidéző utazást tesz a régi kocsikban, változatos zenei élményt kínál minden korosztály számára: a gyerekzenei koncertek mellett hallhatunk a rendezvényen fiatal, tehetséges csapatokat, már ismert és elismert előadókat és ötvenéves slágereket is. Mindezzel méltó módon illeszkedve a BKV fél évszázados évfordulójának ünnepi hangulatához.

A programot Újbuda-Központnál 13:20-tól a The Marching Jazz Band formációja nyitja egy látványos és végtelenül hangulatos programmal: a peronon fúvósokkal, dobokkal, óriási „csinnadrattával”, örökzöldekkel Dixiland-stílusban előadva (operettek és nagy magyar slágerek).

A villamoson fellépők között lesz az Anna and the Barbies (Akusztik Trió), Molnár Tamás (Jetlag), az OliverFromEarth és YOULÏ is. A gyerekkoncertek között találjuk a kicsik nagy kedvencét, a Buborék Együttest, de zenél majd a gyerkőcöknek a Búgócsiga és a Kalap Jakab is.

A villamos rendszeres fellépője a Villon trió. Frontemberük, Kiss Barna szerzeménye a Dallamos Villamos dal is: 

További fellépők: Bárterápia (Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíjas), Ruby Harlem (Fülesbagoly Tehetségkutató első helyezett), NÁGI, a Gyík zenekar és a Raj, a Vírus Zenekar és Veraszívem is.

Menetrend és további az esemény Facebook oldalán- itt elérhető

A Dallamos Villamosra - érvényes jeggyel vagy bérlettel – mindenkit szeretettel várunk!

hirpress.hu  BKV Zrt.

[2018.09.06]