2019.április.26

  • Péntek
  • Ervin
+14°C
  • Szombat
  • +12°C/+26°C
  • Vasárnap
  • +12°C/+17°C
  • Hétfő
  • +11°C/+17°C

Vádat emeltek a feleségét folyamatosan zaklató exrendőr ellen

550 alkalommal kereste feleségét annak mobilján.

Illusztráció
Illusztráció

Pár hónap leforgása alatt 550 alkalommal kereste feleségét annak mobilján, mert képtelen volt feldolgozni a szakítást.
A vádlott és a sértett tíz éven át élt házasságban egy Heves megyei községben. Kapcsolatuk három évvel ezelőtt szakadt meg, akkor elváltak, és a férfi elköltözött a közös lakásból. 2017 októberétől az elvált férj mobiltelefonon kéretlenül, ám rendszeresen kereste volt feleségét, akit idén januárig összesen 350 alkalommal hívott fel, illetve küldött a részére rövid szöveges üzeneteket annak ellenére, hogy a sértett ez ellen többször és kifejezetten tiltakozott.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a minősített zaklatás vétségét megvalósító férfival szemben 2018 márciusában 1 év 6 hónap időtartamban elhalasztotta a vádemelést, egyben elrendelte a pártfogó felügyeletét. Az ügyészség – az elkövetés akkor ismert körülményei alapján – úgy ítélte meg, hogy a gyanúsított jövőbeni magatartásában mutatkozó kedvező hatás a bírósági eljárás mellőzésével is elérhető. Az ügyészi határozat tartalmazta azt a figyelmeztetést, hogy ha a terhelt a vádemelés elhalasztásának időtartama alatt ismét szándékos bűncselekményt követ el, akkor vele szemben ezek miatt a zaklatások miatt is vádemelésre kerül sor.

A férfi – mivel nem tudta feldolgozni a szakítást – tovább molesztálta telefonon elvált feleségét, akit idén júniusig újabb, további 200 alkalommal keresett a mobilján. A Füzesabonyi Járási Ügyészség ezért a volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt június 27-én vádiratot nyújtott be vele szemben az illetékes bíróságon.

Az ügyészség ezután a korábban elhalasztott vádemelés tekintetében is elrendelte az eljárás folytatását, majd a napokban vádat emelt a férfi által korábban, az elmúlt évek során elkövetett zaklatások miatt. A Füzesabonyi Járási Ügyészség a vádiratában indítványt tett az ügyek egyesítésére, így a jogkövető magatartásra képtelen vádlottnak most várhatóan egy eljárásban kell majd felelnie a volt felesége sérelmére hosszabb időn át, kitartóan elkövetett bűncselekménysorozat miatt.

[2018.09.13]