2019.június.18

  • Kedd
  • Levente
+19°C
  • Szerda
  • +18°C/+30°C
  • Csütörtök
  • +22°C/+29°C
  • Péntek
  • +22°C/+30°C

Bronzérem a 44. Kassa Ralin

Október 19-21-én került megrendezésre a 44. Kassa Rallye, ahol magyar ralipárosként láthattuk Juhász  Csaba - Juhász Zsolt autóversenyzőket.

Fotó: Bitto Zsolt
Fotó: Bitto Zsolt

Juhász Csaba - Juhász Zsolt
Mitsubishi EVO X. - Juhász Média Kft.
44. Rallye Kosice - 2018.10.19-21.

Csabival készítettem egy interjút a verseny után.

Milyen céllal is indultatok ezen a versenyen?
- Szerettük volna megszerezni az első helyet az éves értékelésben, legrosszabb  esetben pedig megtartani a másodikat. Az első helyhez egy kis csoda is szükséges lett  volna, az utóbbihoz csak biztonságban célba kellett  érni.

Miként sikerült abszolválni a Kassa Ralit? Gondolok itt a szinte túlélő túrába torkolló két versenynapra. Volt ott minden, ami ilyenkor ősszel várható egy versenyen,  száraz-nedves pályák, széles-keskeny aszfalt, stb.
- Igazából rögtön az első szakasz után látszott, hogy az első helyre esélyünk sincs. Nagy volt a különbség köztünk és az élmezőny között, ráadásul sikerült elfékeznem magam az utolsó lassítónál. Szétromboltam a lassítót, időt veszítettem és a helyi szabályok szerint még 30 másodperc büntetést is kaptam. Ezzel el is dőlt a taktikánk kiválasztása: biztonságosan célba érni, legalább a 3. helyen. Egy nagyon nehéz, változatos versenyen vagyunk túl. Igazi Rallye verseny volt, mentünk sötétben másnap esőben, sárban, néhol a falevelektől nem  is látszott, hogy hol van az út. Sokat kellett improvizálni, a helyismeret nagy előnyt jelentett a gumi választásnál. 

Egy nagyon nehéz, változatos versenyen vagyunk túl. Igazi Rallye verseny volt, mentünk sötétben másnap esőben, sárban. Néhol a falevelektől nem  is látszott, hogy hol van az út. Sokat kellett improvizálni, és a helyismeret is nagy előnyt jelentett a gumi választásnál. 

Volt-e kalandotok a két nap alatt a pályákon?
- Volt bőven kalandunk, néha úgy mentünk az árok szélén, hogy nem is láttuk az utat a falevelektől. Sajnos kaptunk egy defektet az utolsó előtti szakaszon. Az nem jött jól. Sok időt veszítettünk ezzel és a 30 másodperc büntetéssel. Meg lehetett volna az abszolút 7. hely is, de a rally ilyen.

Legközelebb, a Nyíregyháza ralin láthatunk benneteket?
- Igen, Nyíregyházán indulunk, az 5-ös kategóriában. Visszatérünk erre a versenyre a kétkerék hajtáshoz. Kaptunk egy jó ajánlatot egy R3-as autóra, most ezt próbáljuk ki.

Köszönjük Partnereink segítségét!

hirpress.hu  Hajósi Miklós

[2018.10.26]