2019.június.19

  • Szerda
  • Gyárfás
+20°C
  • Csütörtök
  • +20°C/+29°C
  • Péntek
  • +22°C/+29°C
  • Szombat
  • +22°C/+30°C

Rövidre sikerült verseny

2018 utolsó ORB futama nem igazán úgy sikerült a Juhász Csaba - Juhász Zsolt párosnak, ahogy szerették volna.

Illusztráció
Illusztráció

Juhász Csaba - Juhász Zsolt
Renault Clio R3. - Juhász Média Kft.
I. Nyíregyháza Rallye - 2018.11.09-11

Csabit a pilótát kérdem az I. Nyíregyháza rali után.

Az első megmérettetés a Kossuth Téri rajtceremónia után várt rátok, ahol egy kategória negyedik hellyel nyitottatok. Hogy sikerült végig találnotok a nagy ködben a Szuperspeciálon?
- Sehogy. Volt két nagy hibám és eltévedtem egy párszor. Az egyik esetnél nem is tudom, hogy hogyan jöttem vissza a pályára. Nem lett volna rossz, ha nincs a köd. Akkor élvezhető lett volna a szakasz. 

Szombaton az Újhuta - Bózsva - Telkibánya szakasz bő huszonöt kilométere várt rátok. Nálam szépen elrajtoltatok aztán jött a fekete leves. Mi is történt, hogy a célt sajnos nem láttátok meg?
- Jól mentünk. Volt egy-két csúszkálásunk, de ilyen útviszonyoknál ez természetes. Jó volt a gumi választás is, minden rendben volt. Aztán oda értünk a murvás részre, és próbáltunk lendületesen menni. Sokszor mentem már slick gumival murván, nem volt számomra újdonság. 

Gyorsan mentem abban a kanyarban, de nem túl gyorsan.
A kanyar elején megdobta az út az autó hátulját, de nem kifelé, hanem a belső oldalra. Ettől az autó orra kifelé állt a kanyar íven,  abban a pillanatban tudtam, hogy ebből nagy baj lesz. Ezen a szűk úton mire vissza hoztam az elejét a rendes irányba, addigra már a füvön voltunk. Utána meg a fák között. Elkerültünk két nagy fát, de két kicsit eltaláltunk. Az egyik beütötte az autó hátulját, a másik meg kítépte a bal első futóművet. A végén még bonuszban oldalra borultunk, csak hogy nehezebb legyen kimászni a kocsiból. 

Ja: köszönjük a nézőknek a segítséget. Még telót is adtak kölcsön. Ezer köszönet! 

Ha újra rajtolhatnál, mit tennél másként a sikeres célbaérkezésért?
- Ugyanolyan gyorsan mennék most is, de a hátsó futómű tesztelésével több időt töltenék. Nem volt időm tesztelni. Ez volt a legnagyobb hiba. Ezen változtatni fogok. 

Legközelebb a Mikulás, vagy a Szilveszter Ralin láthatunk?
- Remélem kész lesz az autó és akkor irány a Mikulás!  Persze előtte teszt.

Köszönjük Partnereink segítségét!

hirpress.hu  Hajósi Miklós

[2018.11.26]