2019.május.21

  • Kedd
  • Konstantin
+13°C
  • Szerda
  • +11°C/+20°C
  • Csütörtök
  • +13°C/+17°C
  • Péntek
  • +13°C/+20°C

Elfogták a szellemes videót küldő férfit

Halálosan fenyegetett meg 11 éves gyerekeket egy 23 éves férfi.

Halálosan fenyegetett meg 11 éves gyerekeket egy 23 éves férfi.
Halálosan fenyegetett meg 11 éves gyerekeket egy 23 éves férfi.

11 éves gyerekeket fenyegetett meg halálosan egy 23 éves férfi. Videót küldött a kisiskolásoknak, amelyben egy késsel a kezében azt mondta, elvágja a torkukat, ha nem küldik tovább a felvételt. A Debrecen melletti Tégláson élő férfit tegnap elfogták a rendőrök. A Blikk úgy tudja, hogy az egyik gyerek szülei értesítették a rendőrséget a fenyegetésről.

"Éjjel, pontban éjfélkor el fogom vágni ezzel a késsel a nyakad, nem viccelek" - részlet a kétperces videóból. Egy férfi a karácsonyfa tövében ülve, hatalmas késsel a kezében beszél arról, hogy hidegvérrel elvágja a torkát annak, aki nem küldi el a felvételt fél órán belül 15 embernek. A Debrecen melletti faluban, Tégláson élő zaklató egyébként saját magát szellemként mutatta be. A halálos fenyegetést 11 éves gyerekeknek küldte el. A gyerekek a budapesti Bajza utcai általános iskolába járnak. A Blikk úgy tudja, hogy az egyik szülő, miután megtudta, mi történt, azonnal értesítette a rendőrséget, és bemutatta a videót.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az ATV Híradónak azt mondta: "Kollégáim az elrendelt nyomozás során azonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható 23 éves férfit, és december 6-án lakóhelyén elfogták. Az elfogását követően előállítottuk, és gyanúsítottként hallgattuk ki."

Az internetes zaklatók kihasználják, hogy sokszor következmények nélkül bármit megtehetnek – ezt Gyurkó Szilvia mondta az ATV Híradónak. A gyermekjogi szakértő szerint, nincs különbség aközött, ha valaki videóüzenetben vagy személyesen kap halálos fenyegetést. A gyerekekben ez a történet ugyanis pontosan úgy hagyhat nyomot, mintha a zaklató a tanterem közepén fenyegette volna meg őket egy nagykéssel. Hozzátette: "Egyre több kutatási adat erősíti meg, hogy ugyanaz az agyterület aktivizálódik akkor, ha valakinek mondják azt, hogy mit fognak elkövetni vele, mintha ténylegesen elkövetik, vagy ha látja, hogy valakivel szemben elkövetik, ami azt jelenti, hogy a hatását tekintve, a traumát tekintve, amit ez okoz, vagy a tüneteket tekintve nincsen különbség."

A Blikk egyébként azt írja, hogy volt olyan gyerek, akit annyira megviselt a videó, hogy aludni sem tudott. Kerestük a Bajza utcai általános iskola igazgatóját, de nem akart kamera elé állni. Annyit azonban elmondott, hogy az ügyet jól kezelték az iskolában, így nem tört ki pánik a diákok között, és várják a rendőrségi eljárás végét.

[2018.12.08]