2019.augusztus.23

  • Péntek
  • Bence
+21°C
  • Szombat
  • +20°C/+30°C
  • Vasárnap
  • +23°C/+31°C
  • Hétfő
  • +24°C/+33°C

Fordulat történt a Zagyvaszántó, Selyp és Lőrinci térségében lévő egykori eternitgyár miatt meghalt emberek perében

A pert a Magyar Állam ellen indította 30 ember,- bebizonyosodott, hogy az eternitgyárból érkező azbesztpor miatt mindannyian rákos betegek lettek, illetve rajtuk kívül még sokan.

Fordulat történt a Zagyvaszántó, Selyp és Lőrinci térségében lévő egykori eternitgyár miatt  meghalt emberek perében
Fordulat történt a Zagyvaszántó, Selyp és Lőrinci térségében lévő egykori eternitgyár miatt meghalt emberek perében

Előzményekről bővebben  ITT olvashatnak

Csak a sírban kaphatnak igazságot a felperesek! Hatályon kívül az azbesztperben született ítélet!

A pert a Magyar Állam ellen indította 30 ember: bebizonyosodott, hogy az eternitgyárból érkező azbesztpor miatt mindannyian rákos betegek lettek, illetve rajtuk kívül még sokan. A felperesek közül azonban már senki nem él: az elhúzódó pereskedés ideje alatt kínok között meghaltak az azbeszt miatt kialakult halálos betegségben.

A perben már született elsőfokú ítélet, ami kimondta, hogy nem lehet kártérítésre kötelezni a Magyar Államot.

Most az egyik felperes, az azóta már elhunyt György Zsolt özvegyének jogi képviselője a következő hírt hozta nyilvánosságra:

„Szeretném megosztani a jó hírt, hogy 5 évi pereskedés és elutasítás után ma a Kúria hatályon kívül helyezte az azbesztperben legelsőként született jogerős ítéletet. Megállapította, hogy mégis kártérítésre lehet kötelezni a Magyar Államot az eternitgyár környezetszennyezése miatt bekövetkezett daganatos halálesetek ügyében. A peres eljárás az elsőfokú bíróságon folytatódik egy kiegészítő bizonyítás lefolytatására. Ezt követően születhet újabb ítélet. A képen néhai György Zsolt özvegyével, György-Sándor Judit felperessel a Kúria végzésének kihirdetése után” – írta a Facebookon.

Korábbi cikkek

Zagyvaszántó-Lõrinci-Selyp települések Magyarország Csernobiljai

Elhunyt az utolsó felperes is azok közül, akik beperelték az államot a volt selypi eternitgyárból kikerülő azbeszt okozta gyógyíthatatlan megbetegedés miatt

[2019.02.06]