2019.május.22

  • Szerda
  • Júlia, Rita
+14°C
  • Csütörtök
  • +13°C/+17°C
  • Péntek
  • +12°C/+18°C
  • Szombat
  • +10°C/+21°C

Drogterjesztőket fogtak el Gödöllőn, Fóton és Budapesten

A KR NNI kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

Drogterjesztőket fogtak el Gödöllőn, Fóton és Budapesten
Drogterjesztőket fogtak el Gödöllőn, Fóton és Budapesten

Egy drogterjesztőt fogtak el február 14-én a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai. Vele szemben kábítószer-kereskedelem bűntett, míg fóti, budapesti és gödöllői vásárlójával szemben kábítószer birtoklása vétség miatt indult büntetőeljárás.

A KR NNI kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást az 52 éves gödöllői I. Ferenccel szemben, míg az 51 éves fóti K. Tibort, a 44 éves budapesti K. Tamást és az 53 éves gödöllői H. Károlyt kábítószer birtoklásával gyanúsítják.

A büntetőeljárás adatai szerint I. Ferenc lakhelyén és cégének fővárosi telephelyén naponta több személynek adott el kábítószert, feltehetőleg kokaint. A Készenléti Rendőrség Bevetés Támogató Osztályának munkatársai 2019. február 14-én este azt követően fogták el otthonában az 52 éves férfit, hogy aznap már három vevőt kiszolgált. A ház átkutatása során a nyomozók 762 gramm kábítószergyanús fehér port találtak, amely a gyanúsított elmondása alapján kokain; feketepiaci értéke nagyjából több mint 15 millió forint. A rendőrök a kábítószer porciózásához használt eszközöket, valamint közel 5 millió forintot és 2100 eurót is lefoglaltak. Ezen túl I. Ferenc lakhelyén és cégének budapesti telephelyén több kilogramm drog hígításához használt szert is találtak.

A kábítószerkereskedőn kívül a KR NNI munkatársai által elfogott három vásárló autójából, valamint ruházatából szintén kábítószergyanús fehér por került elő. 

A rendőrök az elfogott négy férfit előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd I. Ferencet őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

hirpress.hu  police.hu

[2019.02.16]