2020.augusztus.15

  • Szombat
  • Mária
+10°C
  • Vasárnap
  • +6°C/+15°C
  • Hétfő
  • +7°C/+16°C
  • Kedd
  • +9°C/+17°C

Kezdődik az M0-ás felújítása

Hatalmas dugókra számíthatnak hétfőtől azok, akik Dél-Pestről, illetve a déli agglomeráció irányából szeretnének eljutni a fővárosba, és a belső kerületekbe. 

Illusztráció
Illusztráció

Az M0-ás autóutat ugyanis felújítják, emiatt pedig elkezdték kialakítani a tereléseket. Nehezíti az autósok életét, hogy az Üllői úton is torlódásokra kell számítani, ott ugyanis buszsávokat alakítanak ki a metrófelújítás miatt.

Több kilométeres kocsisorok, és órákig tartó araszolás – ez várt az autósokra tavaly, amikor legutóbb cserélték az M0-ás autóút déli szektorának burkolatát. A felújítás újabb ütemének kezdetét ismét sárga burkolati jelek és bóják jelzik, a terelések kiépítése már a gyenge vasárnapi forgalomban is okozott némi fennakadást. A Budapesti Autósok Közössége hétfőtől azonban igazi káoszra számít.

„Csepel és Szigetszentmiklós az, ami a leginkább úgymond megtelítődik, és úgymond a környező utak Csepelről be, illetve kivezető utak, és teljes Dél-Pest képes ettől bedugulni ugye, mert az összes környező utat terhelik ez által az autósok. Hát nagyon nehéz időknek nézünk elébe.” – mondta Csősz Krisztián, a bpiautosok.hu alapító-főszerkesztője.

Az M0-ás autóút déli szakaszát áprilistól novemberig három ütemben újítják fel, az M1-es autópálya felé vezető oldalon egy, az M5-ös felé vezető oldalon pedig két sávot zárnak majd le.

Május közepétől a Szigetszentmiklósi lehajtó hat héten át zárva lesz, ez pedig a jelenleg is túlterhelt halásztelki csomópontnál okozhat fennakadásokat. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint a csepeli dugók is enyhíthetőek lehetnek, ha a megmaradó egyetlen felhajtó kezelni tudja a dupla forgalmat.

„Itt lehetőség van a lámpák hangolására, akár dupla kanyarodósáv kijelölésére. Nagyon fontos, hogy a Magyar Közútnak és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztőnek szoros együttműködésére van szükség, hogy ez működhessen.” - Bella Jakab szerint a déli agglomeráció gondjain enyhíthet a közösségi közlekedés is.

A MÁV híradónknak azt írta: a tavalyi felújításhoz hasonlóan most is törekszenek majd a H6-os hév járatainak sűrítésére.A körgyűrűn közlekedő kamionoknak azonban nincs választásuk, így a fuvarozók az újabb pályazár miatt jelentős időveszteséggel számolnak.

[2019.03.11]