2019.május.22

  • Szerda
  • Júlia, Rita
+14°C
  • Csütörtök
  • +13°C/+17°C
  • Péntek
  • +12°C/+18°C
  • Szombat
  • +10°C/+21°C

Unokázós csalók több idős nőt megtévesztve szereztek pénzt és ékszereket

A BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben unokázós csalóktöbb idős nőt megtévesztve szereztek pénzt és ékszereket közel 1,5 millió forint értékben.

Illusztráció
Illusztráció

A nyomozás adatai szerint a 40 éves N. Csaba és testvére, az 51 éves N. Ferenc megbízásából B. Marcell és B. Roland 2017. április 7-én egy VIII. kerületi, majd április 14-én este egy XV. kerületi idős asszonyt hívott fel a vezetékes telefonján, magát unokájának, rokonának kiadva. A telefonáló arra hivatkozott, hogy balesetet okozott és a kár megtérítésére egy nagyobb összeget kellene átadnia.

A sértettek elhitték, hogy a hívó fél a hozzátartozójuk és pénzt, valamint ékszereket adtak át – közel 1,5 millió forint értékben – a lakásuk előtt a 23 éves szendrői B. Marcellnak és társának, a 40 éves budapesti B. Rolandnak.

Az ügyben végzett elemzések és adatgyűjtések során a nyomozók további három személyt azonosítottak, akik közreműködtek a csalásokban. A megszerzett ékszereket a 38 éves taksonyi P. Istvánné egy zálogházban értékesítette és az abból származó pénzt továbbította az 50 éves N. Ferencnének, valamint férjének, N. Ferencnek.  A fóti házaspár a pénz egy részét B. Marcellnek és B. Rolandnak adta, egy részét pedig N. Ferencné nemzetközi pénzküldő szolgálaton keresztül juttatta el a hatóságok elől szökésben lévő N. Csabának, aki ellen a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2017 áprilisában a nyomozók elfogták B. Rolandot és B. Marcellt, majd pár nappal később társaikat is. A rendőrök B. Rolandot, B. Marcellt és N. Ferencet csalás bűntett, míg N. Ferencnét és P. Istvánnét orgazdaság bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.

[2019.03.13]