2020.augusztus.15

  • Szombat
  • Mária
+10°C
  • Vasárnap
  • +6°C/+15°C
  • Hétfő
  • +7°C/+16°C
  • Kedd
  • +9°C/+17°C

Ismét kényszerleszállást kellett végrehajtania egy Boeing 737-es MAX 8 típusú repülőgépnek

Miután világszerte megtiltották a Boeing 737 MAX 8 és MAX 9 típusú gépek repülését, egy dél-kaliforniai reptérre kezdték összegyűjteni ezen típusú repülőket.

Ismét kényszerleszállást kellett végrehajtania egy  Boeing 737-es MAX 8 típusú repülőgépnek
Ismét kényszerleszállást kellett végrehajtania egy Boeing 737-es MAX 8 típusú repülőgépnek

Kényszerleszállást kellett végrehajtania egy Boeing 737-es MAX 8 típusú repülőgépnek Amerikában. A Kaliforniába tartó gép hajtóműve hibásodott meg, így vissza kellett fordulnia Orlandóba. A repülőn csak a személyzet tartózkodott, szerencsére nem történt személyi sérülés – közölték a hatóságok.

A Southwest Airlines légitársaság szóvivője közölte, hogy a gépet az orlandói szerelőműhelyükben átvizsgálják.

Miután világszerte megtiltották a Boeing 737 MAX 8 és MAX 9 típusú gépek repülését, egy dél-kaliforniai reptérre kezdték összegyűjteni ezen típusú repülőket. Ide tartott az érintett Boeing 737-es MAX 8 típusú gép is, amikor a hajtóműve meghibásodott. A repülőgépek átszállítását ugyanis engedélyezték, ám utasokat már nem szállíthatnak a korábban történt két baleset miatt.

Március 10-én zuhant le az etióp légitársaság Boeing 737 MAX 8 típusú gépe, mely 157 utas életét követelte, s a gép fekete dobozának adatai kísérteties hasonlóságot mutattak a tavaly októberben lezuhant indonéziai Lion Air társaság Boeingjével, amelyen 198-an utaztak és vesztették életüket.

A orlandói kényszerleszállást vizsgálja a szövetségi légügyi hatóság (FAA), de tájékoztatásuk szerint ennek az esetnek nem volt köze a két légi szerencsétlenség okaként gyanított szoftverhibához.

ELŐZMÉNYEK ITT: Fél éven belül két Boeing 737 Max 8-as is lezuhant, több száz ember halálát okozva, az országok sorra tiltják le az amerikai gyártó legnépszerűbb típusát.

[2019.03.27]