2022.július.1

  • Péntek
  • Annamária
+25°C
  • Szombat
  • +17°C/+31°C
  • Vasárnap
  • +21°C/+33°C
  • Hétfő
  • +22°C/+35°C

Kiss Virág autóversenyzői babérokra tör?

Kiss Virág fitness-versenyző ül a 750 lóerős BMW M5 sportlimuzin kormánya mögé, hogy próbára tegye vezetési tudását és megméresse magát nyolc másik magyar sztárhölggyel.

Fotó_ TV2 Super Car_Kiss Virág autóversenyzői babérokra tör?

A TV2 Super Car című autós magazinműsorának legújabb adásában a RaceTaxi.Hu tartóssági kupasorozatának női fordulójában, a négyes rajtszámmal induló Kiss Virág fitness-versenyző ül a 750 lóerős BMW M5 sportlimuzin kormánya mögé, hogy próbára tegye vezetési tudását és megméresse magát nyolc másik magyar sztárhölggyel.

17 éves kora óta vezet Kiss Virág, aki számára az autóvezetés alapvetően hozzátartozik a mindennapjaihoz. Szeret kipróbálni különböző autókat, imádja a sebességet, a kihívásokat azonban a közutakon nem, tematikus pályákon viszont annál inkább keresi.

- Versenypályán nem voltam még, azonban egy vezetéstechnikai tréningen már igen, ami azt gondolom, nagyon hasznos volt. Sokat fejlődtem akkor, és számos olyan technikát elsajátíthattam, amit a hétköznapokban akár a forgalomban, akár az autópályán is alkalmazni tudok - magyarázza Kiss Virág, aki Rácz István profi autóversenyzőtől, a RaceTaxi.Hu vezető instruktorától is kapott tanácsokat a futam előtt.

- Ne essek be a kanyarokba, ez volt István legfontosabb javaslata - mutat rá Virág, aki számára nem ez volt azonban a legnehezebb feladat. Miközben ugyanis azonos szint idejű köröket próbált futni a versenyautóval, még válaszolnia is kellett a mellette ülő profi pilóta kérdéseire.

Virág az első két körben mindent megtett azért, hogy kizárva a külvilágot csak a vezetésre koncentráljon. Ám az utolsó körben mégis kizökkent az addigra megszokott ritmusából. Kiss Virág azonban úgy véli, belső órája nem csal, és nagyjából sikerült azonos idő alatt megtennie a három kört az Euro-Ring versenypályáján.

- Amikor helyet cseréltünk, és István vezetett, az valami elképesztő élmény volt - mondja, hozzátéve, hogy bár nagyon élvezte, kapaszkodott erősen a biztonsági övbe. - Azt mondtam Istvánnak, hogy na, így szeretnék én is vezetni, ez az a technika amit én is szívesen megtanulnék - magyarázza Virág, ezért már jelentkezett is a RaceTaxi.Hu egy napos intenzív autóversenyzői training-képzésére Rácz István profi autóversenyzőhöz.

Hogy valóban nem csal-e a gyönyörű fitness-versenyző belső órája, hogy hogy miként teljesített a tartóssági futamon, az kiderül a Super Car vasárnapi adásából.

Mint ismert, március 31-én startolt el a RaceTaxi.hu tartóssági kupasorozatának női fordulója a TV2-n futó Super Car autósmagazinjának részeként. A Magyarországon egyedülálló műsorformátum hétről hétre izgalmas és fordulatos versenyeket ígér, miközben a hazai hírességek eddig nem látott, új oldalával is megismerkedhetnek majd a nézők.

[2019.04.11]