2019.november.22

  • Péntek
  • Cecília
+10°C
  • Szombat
  • +7°C/+11°C
  • Vasárnap
  • +5°C/+8°C
  • Hétfő
  • +5°C/+9°C

Szexuális indíttatásból több nőt is megtámadott, egyiküket különösen kegyetlen módon meg is ölte

A Fővárosi Főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozva vádat emelt ellene.

Népligeti gyilkosság
Népligeti gyilkosság

A férfi szexuális indíttatásból több nőt is megtámadott, egyiküket különösen kegyetlen módon meg is ölte, a Fővárosi Főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozva vádat emelt ellene.

A vádirat szerint a vádlott, egy 31 éves férfi 2016. október hó 12-én az esti órákban a IX. kerület Boráros téren megismerkedett egy hajléktalan életmódot folytató nővel, akit közös italozásra hívott. A nő elfogadta a férfi ajánlatát, ezért tömegközlekedési eszközzel a X. kerület, Népligetbe mentek, ahol egy sötét, bokros területen italozni kezdtek. A férfi egy idő után szexuálisan bántalmazta a sértettet, majd különösen kegyetlen módon megverte és a magatehetetlen nőt egy bokorba vonszolva a parkban hagyta. A sértett az őt ért bántalmazást követően a helyszínen meghalt.

A vádiratnak tárgya még négy, 2017. decemberi az esti órákban, a X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nők sérelmére elkövetett bűncselekmény is. A vádirat szerint a 31 éves férfi négy nőt támadott meg, akiket szexuálisan bántalmazni akart. A sértettek hangosan segítséget kértek, így a vádlott elmenekült, azonban ezt megelőzően mindegyik nőt megütötte vagy megrúgta, egyikük életveszélyes sérüléseket is szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói nagy erőkkel, még 2017 decemberében elfogták a terheltet.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a halmazati szabályok alapján – huszonöt évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés. A Főügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

[2019.06.05]