2020.július.14

  • Kedd
  • Őrs
+10°C
  • Szerda
  • +6°C/+15°C
  • Csütörtök
  • +7°C/+16°C
  • Péntek
  • +9°C/+17°C

Késelés lett a pálinkázás vége

A nő a több üveg sört és az egy deciliter pálinkát annak ellenére itta meg, hogy a férfi többször is felszólította az italozás abbahagyására és többször el is vette tőle a pálinkás üveget.

Illusztráció
Illusztráció

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy nővel szemben, akit a sértett élettársa sikertelenül próbált az italozásról lebeszélni és megnyugtatni.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2018. június 03-án a közös tartózkodási helyül szolgáló ácsi ingatlanban főzött és alkoholt fogyasztott. A nő a több üveg sört és az egy deciliter pálinkát annak ellenére itta meg, hogy a férfi többször is felszólította az italozás abbahagyására és többször el is vette tőle a pálinkás üveget. A sértett 19.00 óra körüli időpontban felszólította a vádlottat, hogy szedje össze a ruháit és távozzon a lakásból. Ennek hatására a nő agresszívvá vált, szidalmazta  a sértettet, majd a férfinak ugrott és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva arcát, lapockáját, megkarmolta, orrát egy alkalommal ököllel megütötte, jobb bokáját elöl és hátul megrúgta.

Ezt követően a nő a lakásból a lépcsőházba ment, ahova a sértett követte, majd  a vádlott pólója bal ujját és a vádlott copfját megragadta és visszavonszolta a lakásba. A férfi a vádlottat a konyhában ültette le, hogy megnyugtassa, de a vádlott ismételten a pálinkás üveget kezdte keresni. Amikor a sértett a vádlottól az üveget elhúzta, a nő felpattant a székről, kivette a mosogatóban lévő, 13 cm pengehosszúságú, sárga színű, műanyag nyelű kést és azt a férfi bal mellkasába szúrta. A sértett a szúrást követően megragadta a nő kést tartó jobb kezét és a torkánál fogva lenyomta őt a székre. Ezt követően a sértett kicsavarta vádlott jobbkezéből a kést és bedobta azt a mosogatóba.

A nő ezek után a lakásból elrohant, majd kis idő elteltével oda édesanyja kíséretében visszatért, a vádlott és a sértett között ismét vita alakult ki, amelynek során a vádlott hívott rendőrt a helyszínre.

A bal mellkasfalat ért szúrás a mellüreget nem nyitotta meg, életfontosságú szervek sérülését nem idézte elő, azonban a bántalmazás módja alkalmas az elszenvedettnél súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülés, vagy halált okozó sérülés okozására. Az ilyen jellegű bántalmazás során a mellüreg  megnyílásával, valamint szív és tüdő sérülésével, jelentős mellűri vérzéssel járó sérülés bekövetkezésének reális lehetősége fennáll.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a büntetlen, a beszámítási képességében enyhe fokban korlátozott vádlottat végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság a szabadságvesztés tartamát egy év hat hónapban, a felfüggesztés tartamát kettő évben határozza meg.

hirpress.hu  mklu

[2019.06.06]