2019.december.15

  • Vasárnap
  • Valér
+3°C
  • Hétfő
  • +2°C/+8°C
  • Kedd
  • +5°C/+9°C
  • Szerda
  • +7°C/+14°C

Vasárnap este agyonlőttek egy helyi férfit Abdán, miután bozótvágóval támadt a rendőrökre

Az ügyészség büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrök ügyét, vagyis azt analizálják, hogy jogszerűen lépett-e fel az a rendőr, aki megölte a társára támadó férfit.

Az ügyészség büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrök ügyét, vagyis azt analizálják, hogy jogszerűen lépett-e fel az a rendőr, aki megölte a társára támad&oacu
Az ügyészség büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrök ügyét, vagyis azt analizálják, hogy jogszerűen lépett-e fel az a rendőr, aki megölte a társára támad&oacu

Vasárnap este agyonlőttek egy helyi lakost Abdán, miután a férfi bozótvágóval támadt a rendőrökre.

Az Index helyszíni riportjából kiderül, hogy a férfi édesanyja hívta ki a mentőket, aki végignézte fia a halálát, a nőt sokkos állapotban szállították kórházba. A lapnak a férfi édesapja azt mondta, hogy fia „hülyeséget csinált, ezt kellett tennie a rendőröknek”. Arról is beszélt, hogy fiát már többször is a pszichiátrián kezelték skizofréniával és depresszióval. A fiú viszont nem volt hajlandó beszedni a gyógyszereit, valószínűleg ennek tudható be a vasárnapi kirohanása is.

Az egyik helyi férfi szemtanúja volt a történteknek, az Indexnek azt nyilatkozta, hogy sikoltozás hallatszott és három pukkanás, majd szaladt ki az egyik rendőr, dőlt a fejéből a vér. Ha kijött volna a férfi, megöli a mentősöket. A rendőr több ember életét is megmentette azzal, hogy lelőtte.

Az ügyészség büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrök ügyét, vagyis azt analizálják, hogy jogszerűen lépett-e fel az a rendőr, aki megölte a társára támadó férfit.


Előzmények:

A győri rendőrök lelőtték a támadót.

A mentőszolgálat munkatársai kértek segítséget a rendőrségtől 2019. július 14-én 18 óra 23 perckor egy abdai agresszív beteg kórházba szállításához. A helyszínen a rendőrök azt látták, hogy a házban tartózkodó férfi kezében egy bozótvágó kard van, ezért felszólították őt, hogy azt tegye le. A férfi ennek ellenére a lakásból kihátráló rendőrökre támadt, majd a ház előtt egyikük fejére egy csapást mért a karddal. Miután az egyruhások többszöri felszólítása ellenére továbbra is támadólag lépett fel, a rendőrök célzott lövést adtak le rá. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A sérült rendőrt a mentők kórházba vitték.

Az ügy körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja.

police.hu

hirpress.hu  police.hu index.hu

[2019.07.15]